4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaza kurbanı gençlere son veda

Adana'da eğlence dönüşü geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden lise öğrencileri için okullarında tören düzenlendi. Öğrenciler için okul bahçesinde matem köşesi hazırlanırken, acılı anne ve babayı ölen öğrencilerin arkadaşları teskin etmeye çalıştı.

Merkez Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi'nde bulunan Hacı Ahmet Atıl Lisesi'nde, geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen kazada hayatını kaybeden son sınıf öğrencisi Sedat Duymaz (18) ve Cansel Ercengiz (17) için tören düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen törende öğrenciler, öğretmenler ve öğrencilerin aileleri gözyaşlarına boğuldu.

Okul bahçesinde hazırlanan matem köşesi ise çiçeklerle donatıldı. Törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, öğrencilerini genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Hayatını kaybeden öğrencilerin sıraları da çiçeklerle süslenirken, sınıf arkadaşları sınıflara girmedi.

Törende hıçkırıklara boğulan Cansel Ercengiz'in annesi Aydilek Ercengiz, diğer ölen öğrenci Sedat Duymaz'ın babasına başsağlığı dileyerek, "Onlar birbirlerini çok seviyorlardı. Kızım Sedat'ı benimle tanıştıracağını söylüyordu" diye konuştu.
Cumartesi akşamı gezmekten dönen öğrencilerin bulunduğu 01 TY 142 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Seyhan Baraj Gölü'ne uçmuş ve araçta bulunan lise öğrencilerinden Sedat Duymaz (18) ile Cansel Ercengiz (17) hayatını kaybetmiş, Olcay Aslan (18), Hüsnü Doğan (19) ve Uğur Akıllı (20) da yaralanmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 14:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?