29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kaza kurbanı işçiler için tazminat

Irak’ın Bağdat kenti yakınlarındaki ABD’nin Anaconda Üssü’ne inerken düşen uçakta hayatını kaybeden 28 Türk işçisinden 8’inin ailesine, ABD’li sigorta şirketi tarafından ön ödeme olarak 25’er bin dolar tazminat verildi. Kulak İnşaat Şirketi tarafından ABD üslerinde çalışmak üzere Türk işçilerini Irak’a götüren uçak, 9 Ocak’ta havaalanına inerken düşmüştü. 28’i Türk işçi, 5’i mürettebat, 1’i ABD’li olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiği, 1 Türk işçisinin de yaralandığı kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Türk işçilerinin bağlı olduğu Kulak İnşaat Şirketi yetkilileri de ölenlerin ailelerine tazminat ödenmesi için çalışmalarına devam ediyor. Ölenlerden Bülent Durucan, Rifat Demir, Abdullah Albayrak, Olcay Geyik, Serkan Geyik, Aziz Gelinci, Özcan Özkan ve Ali Nihat Özbingül’ün sigortasının yapıldığı Amerikan AIG Şirketi, bu işçilerin ailelerine ön ödeme olarak 25’er bin dolar verdi. 

Sigorta şirketi yetkilileri, uçağın kesin düşüş nedenine göre toplam tazminat miktarının belirleneceğini kaydetti. Ölen diğer Türk işçilerinin sigortasının, C&A Sigorta Şirketi’ne yapıldığı, bu şirketin ise önümüzdeki günlerde tazminat ödemesini yapacağı açıklandı. Şirket yetkilileri, ayrıca düşen uçağın sigortasından ve Irak hükümetinden, ölen Türk işçilerinin ailelerinin tazminat alabilmesi için de çalışma yürütüyor.

KARA KUTU ÇÖZÜLDÜ MÜ? 

Irak'ta düşen uçağın kara kutusunun Rusya’da çözümlendiği, uçağın düşüş nedeni ve pilotun son konuşmalarının yer aldığı bu çözümün Ulaştırma Bakanlığı’na iletildiği öne sürüldü. Uçağın düşüş nedeniyle ilgili olarak bakanlığın önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

Vatan
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 13:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?