4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaza kurbanı kadın toprağa verildi

Adana'da bir minibüsün 12 yolcusuyla birlikte sulama kanalına düşmesi sonucu boğularak hayatını kaybeden Feride Öncü'nün cenazesi toprağa verildi.

 Feride Öncü'nün eşi, çocukları ve yeğeniyle birlikte köylerindeki bir düğüne gitmek için yolcu minibüsüne bindikleri öğrenildi.

Kocasının görev yaptığı Ordu'nun Ünye ilçesinden tatil için Adana'ya gelen Feride Öncü (40), dün eşi Mustafa (45), çocukları Yaren (18), Ali Öncü (19) ve yeğeni Erkan Bayar ile birlikte Kızıldere köyündeki akrabasının düğününe gitmek üzere yola çıktı. Ailenin bindiği yolcu minibüsü, İkinbin Evler Mahallesi Mavi Bulvar'da 12 yolcu ile birlikte DSİ'ye ait sulama kanalına düştü.

Sulama kanalında yaşanan can pazarının ardından eşi, çocukları ve yeğeni sağ çıkarılan Feride Öncü kurtarılamadı. Bugün sabah cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Öncü'nün cenazesi, Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Kızıldere köyünde toprağa verildi.

Düğün için yola çıktığı köyüne kefen içerisinde giden Öncü'nün cenaze evinde gözyaşı ve yas vardı. Çocukları şoka girip konuşamazken, kocası Mustafa Öncü, köye gitmek için bindiği yolcu minibüsünün birden kanala düştüğünü, o andan itibaren bir can pazarı yaşandığını belirterek, "Can pazarı içinde herkes kendi canını kurtarmaya çalıştı. Ama eşim kurtarılamadı" dedi.

"CAM KIRILMASA HERKES İÇERİDE ÖLÜRDÜ"

Halası ile birlikte yolcu minibüsünde bulunan Erkan Bayar da, İkinbin Evler'den çarşıya gitmek için minibüse bindiklerini, şoförün aracı çok hızlı kullandığını söyleyerek, "Kanala geldiğimizde yolcu minibüslerini kontrol eden biri çok hızlı sürdüğünü söyledi. Şoför de 'hastayım' dedi ve devam etti. Tam dönerken kanala uçtuk. Kanala düşme anında arabanın camı kırıldı. Ben buradan çıkarak arabanın üzerine geçtim. Cam kırılmasaydı kesinlikle çıkamazdım. Ben yüzme bilmem, nasıl kurtuldum bilmiyorum" diye konuştu.

Daha sonra önde oturan bir kişinin orta kapıyı açmayı başardığını, bu arada da aracın su içinde sürüklendiğini belirten Bayar, "Halamı bu arada hiç görmedim, sonra arabanın üzerine çıkardılar. Halamın ağzından, burnundan kan geliyordu. Aracın üzerinde bekledi. Sonra da 10 dakika ambulans bekledi. Ben pazar vardı oradakilere seslendim, onlar kurtardı. Tam bir can pazarı yaşanıyordu. Çok korktum. Ama halamı kaybettiğim için çok üzgünüz" şeklinde konuştu.

Bayar, şoförün çok hızlı araç sürdüğünü, kazadan hemen sonra da kendini kurtararak karşıya geçtiğini, kimseye yardım etmediğini ileri sürdü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:55:54
Güncelleme :9 Temmuz 2009 Perşembe 16:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?