4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaza yapınca yakalandılar

Adana'da bir beyaz eşya deposunu soyan 5 kişi, polisin ısrarlı takibi sonucu yakalandı. Şahıslar, polisin takibinden kurtulmak isterken, kaza yapınca kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Sergül Arda'ya ait Hadırlı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan beyaz eşya deposu M.G. (25), K.S. (18), C.H. (23), C.M. (26) ve M.İ. (22) tarafından gece geç saatlerde soyuldu. Depodan 2 plazma TV ile birlikte çok sayıda elektronik eşya çalan şahıslar, daha sonra 01 YH 823 plakalı araçla olay yerinden kaçtı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Saydam Caddesi üzerinde şüpheli olarak gördükleri aracı takibe aldı. Şahıslar, polisin 'dur' ihtarına karşılık kaçmaya başlayınca kovalamaca başladı.

Ara sokaklarda devam eden kovalamacaya, Hürriyet Polis Merkezi'nde görevli ekipler de katıldı. Polisin ısrarlı takibinden araçla kaçmak isteyen şahıslar, Hürriyet Mahallesi'nde girdikleri dar bir sokakta park halinde bulunan 34 BE 6396 plakalı minibüse ve elektrik direğine çarptı. Kazadan sonra kaçmak isteyen zanlılar, etraflarını çeviren polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Şahısların kaza yaptığı aracın içinde çaldıkları elektronik eşyalar ile birlikte soygunda kullandıkları, eldiven, tornavida ve bere bulundu. Gözaltına alınan şahıslar daha sonra, Hürriyet Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis, zanlılardan birinin yer göstermesi üzerine soyulan depoyu tespit etti. Deponun kilitlerinin kırıldığı, kepenginin ise yarıya kadar açık olduğu görüldü. Deponun sahibi ise herşeyden habersiz evinde uyuyordu. Polis, deponun sahibi Sergül Arda'yı uyandırarak soyulduğunu söyledi. Şaşkınlığını gizleyemeyen Arda, önce soyulan deposuna sonra da yakalanan zanlıya uzun süre baktı. Polisin, çamur içinde kalan zanlının yüzünü temizleyip yakından ilgilenmesi ise objektiflere yansıdı.

Zanlılar, Hürriyet Polis Merkezi'nde yapılan işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 10:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?