4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kazada doğdu, hastane yolunda öldü

KAZA SIRASINDA DOĞDU, HASTANE YOLUNDA ÖLDÜ

Adana'da doğum sancısı başladığı için bir araçla hastaneye giderken, trafik kazası sonucu yolda doğum yapan annenin bebeği, hastaneye yetişmeden hayatını kaybetti.

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Dolaplı köyünde yaşamını sürdüren ve 4 yıl önce evlenen İsmet (27) ve Neslihan Kurt (27) çifti ikinci çocuklarının dünyaya gelmesini bekliyordu. Neslihan Kurt, bugün sabaha karşı sancıları artınca eşi ve bir akrabasıyla Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne doğru yola çıktı. Ancak hastanede, Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne çevrildiği için tadilat yapıldığından hasta Çukurova Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne yönlendirildi.

Bunun üzerine İsmet Kurt, eşini diğer doğum hastanesine götürmek üzere yola çıktı. Ancak Kurt, Çukurova Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yerini bilmediği için Adana Numune Hastanesi'nin yolunu tuttu. Eşinin sancıları arttığı için hızla hastaneye ulaşmaya çalışan Kurt'a, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde, ASKİ Kavşağı'ndan geçmek üzereyken bir araç çarparak kaçtı. Çarpma sonucunda aracın ön tarafı hurdaya dönerken Neslihan Kurt ise korkuyla birlikte bebeğini aracın içinde dünyaya getirdi.

İsmet Kurt, kaza yapan aracıyla eşini ve dünyaya yeni gelen bebeğini kurtarmak için hastaneye hareket etti. Ancak 5 dakika önce dünyaya gelen bebek hastane yolunda hayatını kaybetti. Anne Kurt ise Adana Numune Hastanesi'nde ilk müdahale yapıldıktan sonra Çukurova Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Anne Kurt'un sağlık durumunun iyi olduğu, trafik kazası sonrası dünyaya getirdiği bebeğin öldüğünü henüz bilmediği öğrenildi.

Dünyaya geldikten hemen sonra trafik canavarı kurbanı olan, henüz ismi bile konulmamış bebeğin cenazesi ise babası tarafından hastanenin morgundan alınarak Adana Adli Tıp Morgu'na götürüldü. Baba İsmet Kurt, bebeğini acı bir olay sonrası kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Adli Tıp'a cenaze aracıyla getirilen talihsiz bebek ise tabuttan çıkartılarak görevliler tarafından morga konuldu.

Bir bebeğe mezar olan araç ise Adana Numune Hastanesi önünde bekletiliyor. Araçta kazanın izleri dururken, içinde annenin terlikleri ve bir ekmek dikkat çekti.

İsmet Kurt olayla ilgili polise ifade verirken, kazaya sebep olan aracın plakasının belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

KAZA SIRASINDA DOĞDU, HASTANE YOLUNDA ÖLDÜ
KAZA SIRASINDA DOĞDU, HASTANE YOLUNDA ÖLDÜ
KAZA SIRASINDA DOĞDU, HASTANE YOLUNDA ÖLDÜ
KAZA SIRASINDA DOĞDU, HASTANE YOLUNDA ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 16:01:04
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 16:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?