4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kazım Barışık güven tazeledi

Adana Güney Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği’nin 39. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kazım Barışık yeniden başkanlığa seçildi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Ahi Evran Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Birlik Başkanı Barışık, bugüne kadar Bölge Birliği ve bağlı kooperatiflerin daha güçlü olması için, esnaf ve sanatkarlara kredi ve kefalet hizmetinin en iyisini sunabilmenin gayreti içerisinde olduklarını belirtirken, bundan sonraki süreçte de aynı tavır içerisinde olacaklarını söyledi.

Türkiye’de1951 yılında kurulan kredi kefalet kooperatiflerinin, kısa sürede artarak 1970 yılında 450’ye ulaştığını, daha sonra 14 Bölge Birliği, ardından da Merkez Birliği kurulduğuna dikkat çeken Barışık, 19 Mart 1971 yılında kurulan Güney Bölge Birliği’nin de bugün 41 kooperatifi bünyesinde barındığını belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin (TESKOMB) bugün 32 Bölge Birliği, 898 kooperatifi ve yaklaşık 1,5 milyon ortağı ile ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna da işaret eden Barışık, Anamur’dan Bahçe’ye kadar uzanan Güney Bölge Birliği’nin de 31 Aralık 2008 itibariyle bağlı 41 kooperatif, kayıtlı 39 bin 996 üye bulunduğunu, 2007 yılı itibariyle bölgedeki esnaf ve sanatkarlara, kooperatifler kanalıyla kullandırılan kredi miktarının 97 milyon 746 bin TL iken, 2008 yılında 116 milyon 286 bin TL’ye ulaştığını kaydetti.

Genel kurulda tekrar başkanlığa seçilen Barışık, daha sonra üyelerle ve davetliler birlikte Ahi Evran Sofrası’nda bir araya geldi.Genel kurula, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Remzi Özdoğan, Şube Müdürü Sevinç Coşkun ile Halk Bankası Adana Barkal Şube Müdürü Ali İhsan Üstündağ, Yağcami Şube Müdürü Tarık Kadir Özer, Osmaniye Şube Müdürü Coşkun Buhşem, Silifke Şube Müdürü M.Cemal Özdener ile Güney Bölge Birliği’ne bağlı Adana, Mersin, Osmaniye’de bulunan 41 kooperatifin başkan ve temsilcileri, Adana ESOB Birlik Başkan Vekilleri Mustafa Avşar ve Aydın Hür ile Birliğe bağlı esnaf odası başkanları da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 14:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?