1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Kebude muhalefete yüklendi

KEBUDE MUHALEFETE YÜKLENDİ

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Başbakan Erdoğan'ı 'bölücülük' ile suçlayan DP Lideri Zeybek'e sert tepki gösterdi. Kebude, “Belli yerlerden kumandalı olarak konuşan genel başkana diyorum ki; sen önce kumanda kimin elinde onu söyle?” dedi.

AK Parti Sarıçam İlçe Teşkilatı tarafından, Osmangazi Mahallesi'nde yer alan TOKİ Konutları'nda oluşturulan seçim bürosunun açılış törenine yoğun ilgi gösterildi. AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Adana Milletvekili Adayı Necati Çetinkaya ile birlikte AK Parti Adana milletvekili adayları Fatma Güldemet Sarı, Ali Çaldır'ın yanı sıra Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman da hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Kebude, muhalefete yüklendi. Hafta sonu Adana'da partisinin il başkanlığınca Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'i eleştiren Kebude, “Çıkmışlar miting yaptıklarını söylüyorlar. Şunun adına 'yemekli konser' deyin, millet de konsere gidiyoruz desin. Vatandaş gitsin, müzik eşliğinde karnını doyursun” diye konuştu.

 

“SEN ÖNCE KUMANDAN KİMİN ELİNDE ONU SÖYLE”

Zeybek'i, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'bölücülük' ile suçlamasına sert tepki gösteren Kebude, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Belli yerlerden kumandalı olarak konuşan genel başkana diyorum ki; 'Sen önce kumanda kimin elinde onu söyle?' Ondan sonra çıkıp konuş. Bu genel başkan Adana'da olduğunu unutmuş herhalde. Çünkü Adana'yı, Adanalıyı tanımadan konuşmuş. Adanalının karnı artık bunlara tok. Adanalı bu laflara pirim vermez ve itibar da etmez.” Kebude'nin eleştirilerinden CHP ve CHP Adana İl Başkanı Zeyden Karalar da aldı. CHP'nin yıllardır halkı adeta bir suçlu gibi gördüğünü ve insanları da hep 'irtica' ile korkuttuğunu öne süren Kebude, “Daha düne kadar halkına yabancı, halkını suçlu gören, halkını tehlikeli görenlere bugün bakıyoruz, 'vatanı satıyorsunuz' iftirasını ortaya atıp, 'vatan, millet' diyorlar. Ve işin edebiyatını yapıyorlar. Siz değimlisiniz, akşam irtica ile yatıp, sabah irtica ile kalkan? Ne oldu? Kimse inanmadı değil mi? Vatanın falan satıldığı yok. Milletimiz bunu yemiyor, bu laflara kanmıyor, anlayın artık anlayın” ifadesini kullandı.

 

“12 HAZİRAN'DA MİLLETİMİZ GEREKENİ YAPACAKTIR”

Zeydan Karalar'ın konuşmasını çarptığını savunan Kebude, katılmış olduğu bir televizyon programında; “Adana'yı ağlama duvarına çevirdiler, Adana bunu hak etmiyor. Adana'ya yapılan yatırımları inkar etmeyelim, Adana da ki işsizlik rakamları değişti, hala 1 yıl önceki rakamlarla konuşmayalım. 2001 yılında ki işsizlik rakamını da saklamadan, doğrusu neyse onu söyleyelim” şeklinde ifadelerde bulunduğunu, ancak bu sözlerinin kasıtlı olarak çarpıtıldığını iddia etti. Kebude, şöyle konuştu; “Çünkü bakıyoruz bazı meslek odalarıyla CHP ve MHP gerekli gereksiz açıklama yapıyor ve adeta herkes ağlıyor. Ağlama duvarı Adana da değil. Buna gerek yok' dedim. Sayın İl Başkanı, benim dediğimi çarpıtıp; 'İşçiyi, memuru, çiftçiyi, esnafı ağlattık' dediğimi iddia etmiş. Aynı genel başkanı gibi yapmış, onun izinden gidip yalan söylemiş. Evet, buradan bir kez daha söylüyorum; ağlama duvarı Adana da değil. 12 Haziran da milletimiz gereğini yapacaktır. 'Dünya lideri' Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın geleceği 4 Haziran günü, en güzel cevap meydandan yükselecek ve Adana 'İstikrar sürsün, Adana büyüsün' diyecektir.”

KEBUDE MUHALEFETE YÜKLENDİ
KEBUDE MUHALEFETE YÜKLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 16:02:03
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 16:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 178.233.85.xxx Tarih : 5.06.2011 23:52:26

YALAN MI? ADAM NE DEMİŞ,KIZIM SANA MI İNANAYIM?GÖZÜM SANA MI İNANAYIM DEMİŞ.BUNLAR BELGELİ, BOP EŞBAŞKANLIĞI,HABUR SINIR KAPISINDA KURULAN MOBİL MAHKEME,SIK,SIK ADI DEĞİŞTİRİLEN AÇILIMLAR VE BENZERLERİ KİME HİZMET ! SANA MI?