4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kedi düşmanına 1.344 TL ceza

Adana'da av tüfeğiyle 1 kediyi öldüren, 2 kediyi yaralayan kişi, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında toplam 1344 TL para cezasına çarptırıldı. İl Çevre ve Orman Müdürü Nebi Erol Metin, Ziyapaşa Mahallesi'nde 17 Martta bir kişinin tüfekle kedilere ateş ettiği yönünde ihbar aldıklarını söyledi.

Olay yerine gittiklerinde Halil D'nin av tüfeğiyle 1 kediyi öldürüp, 2'sini yaraladığını belirlediklerini anlatan Metin, bu kişi hakkında tutanak düzenlediklerini bildirdi.

Halil D'ye 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, öldürdüğü kedi için 656 TL, yaraladığı her kedi için de 344 TL olmak üzere toplam 1344 TL ceza yazdıklarını vurgulayan Metin, cezayı 17 Haziranda iadeli taahhütlü olarak adresine gönderdiklerini kaydetti.

Bu kişinin cezayı bir ay içinde yüzde 25 indirimli ödeyebileceğini ifade eden Metin, "Bu sürede ceza yatırılmazsa durumu ilgili vergi dairesine bildireceğiz. Vergi dairesine de yatırılmazsa ceza icra yoluyla tahsil edilecek" dedi.

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık da evinin damında kuş besleyen Halil D'nin kedilere kuşlarına saldırdığı gerekçesiyle ateş ettiğini öğrendiklerini söyledi.

Her ne şekilde olursa olsun hayvanlara yönelik bu tür şiddetin kabul edilemeyeceğini belirten Çıtırık, konuya duyarlı davranan Çevre ve Orman Müdürlüğü, güvenlik güçleri ve belediye ekiplerine teşekkür ederek, vatandaşlardan bu tür konuları ihbar etmelerini istedi.

Çıtırık, ayrıca yavruları bulunan yaralı kedilerin bakımının bir hayvansever tarafından üstlenildiğini bildirdi.
 

AA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 10:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?