2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kemal Aslan şefkat evi açıldı

Adana'da, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi'ne gelen hasta ve yakınlarının barınması için inşa edilen Kemal Aslan Şefkat Evi törenle hizmete açıldı.

Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki Kemal Aslan Şefkat Evi'nin açılış töreninde konuşan Adana Valisi İlhan Atış, projenin fikir babalığını AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik'in yaptığını, kendilerinin ise bu fikri gerçekleştirdiğini belirterek, "Fikir üretelim ki ondan sonra yapalım. Sayın milletvekili söyledi, bizleri teşvik etti. Bendeniz ilgilendi. Büyükşehir belediye başkanımız ve rektörümüz dört eliyle sarıldı. Sonuçta hasta yakınlarının soğukta sıcacık yatabileceği bir mekanı oldu" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise, işe başlamanın bitirmenin yarısı olduğunu ifade ederek, "Ömer Çelik'in Şefkat Evi için açtığı hesaba yeterli ilgi gösterilmedi. Ancak Vali Atış ve belediyemiz sayesinde Adana'ya gelen misafirler modern bir merkeze kavuştu. Buraya değerli bir işadamının adının verilmesi beni ayrıca memnun etti" diye konuştu.

Bin 200 yataklı Balcalı Hastanesi'ne Doğu ve Güneydoğu'dan çok sayıda hastanın geldiğini anlatan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, inşaatı tamamlanan Şefkat Evi'nde çevre illerden gelen hasta ve hasta sahiplerinin barınacağını söyledi. Akınoğlu, üniversite hastanesinde uzun süre kalan hasta yakınlarının kalabileceği bir yerin daha önce olmadığını belirterek, "Zaman zaman bu konuda basın-yayın organlarında çıkan haberler bizlere büyük bir sıkıntı veriyordu. Yoğun eleştiri alıyorduk. Böyle bir proje teklifi Ömer Çelik'ten geldi. Eleştirmek kolaydı. Fakat çözüm noktasında büyük katkı sağladı. Böylece yıllardır üniversitede hasta ve yakınları için düşünülen barınma projesi hayata geçti. Bu yerin Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. 25 yataklı merkez gerek görüldüğünde 60-70 kişilik kapasiteye çıkartılabilir. İhtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik de, basında Balcalı Hastanesi'ne yakışmayan haberlerin yer aldığını anımsatarak, "Ben ortaya bir proje attım. Adana'daki kurumların hepsi bu projeye dört elle sarıldı. Ancak projeyi hayata geçirenler her zaman fikir sahibinden daha önemlidir" ifadelerini kullandı.
Sokak çocuklarının büyük dramlar yaşadığına da dikkat çeken Çelik, Adana'da bir rehabilitasyon merkezinin yapılması için elele verilmesini istedi.

Konuşmaların ardından Şefkat Evi'nin açılışı Vali Atış, Milletvekili Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Durak ve Rektör Akınoğlu tarafından yapıldı. Açılışın ardından Kemal Aslan Şefkat Evi gezildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 18:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?