4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kemik depolamak için zıpladılar

500 ÇOCUK KEMİK DEPOLAMAK İÇİN ZIPLADI

Ortopedia Hastanesi ve Adana Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Çocuklar Zıplayalım, Kemik Bankamızı Dolduralım" kampanyası çerçevesinde 500 öğrenci tarihi Adana Kız Lisesi binası önünde 5 dakika boyunca zıpladı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Ortopedia Hastanesi işbirliği ile başlattığı "Haydi Zıplayalım Kemik Bankamızı Dolduralım" kampanyasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tarihi Kız Lisesi binası önünde start verdi. 500 öğrencinin 5 dakikalık zıplama faaliyeti öncesi konuşan Vali İlhan Atış, çocukların zıplayarak daha sağlıklı olacağını, hastanenin insanlara hastalanmadan çare bulmasının güzel bir şey olduğunu söyledi.

Atış, son günlerde birçok kişinin hastalanmasına neden olan domuz gribi salgını ile ilgili olarak da, öğrencilerden hastalıktan korunmak için her zaman ellerini yıkamalarını, temiz olmalarını, öksürüp aksırırken ağızlarını kapatmalarını istedi.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da bu projenin Ortopedia Hastanesi tarafından kendisine getirildiğinde ne gibi faydaları olacağını sorduğunu, hastane yetkililerinden bir çocuğun sadece süt içtiği zaman kalsiyum alamayacağını, sütle birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulamaları üzerine önerinin kendisinden etki yarattığını ve projeye destek verdiklerini anlattı. Büyükfırat, çocukların bundan sonra okullarda 5 dakika zıplayarak kemik bankalarını dolduracaklarını söyledi.

Proje yöneticisi Prof. Dr. Mahir Gülşen, çocukların 25 yaşına kadar ne kadar çok hareket ederse, 40 yaşından sonra meydana gelebilecek kemik erimesi sorununu o kadar azaltacaklarına dikkat çekerek, "İlkokul çocuklarını günde en az 5 dakika oldukları yerde zıplamalarını hedef alıyoruz. Bu nedenle bu projeyi başlattık" dedi.

Gülşen, gelişmiş ülkelerde televizyon ve bilgisayar kıskacında eve kapanan gençlerin, gelecekte çok önemli hareket sorunu yaşayacaklarının gözlenerek buna benzer projelerin yapılmasına önem verildiğini belirterek, "Bugüne kadar 1000 civarında öğretmene konu ile ilgili olarak Ortopedia Hastanesi'nde eğitim verildi. Umarım çocuklar kemik bankalarını iyici doldurur" diye konuştu.

Konuşmanın ardından köprüyü dolduran 500 öğrenci 5 dakika sembolik olarak zıpladı. Çocuklar zıplarken hem eğlendi hem kemik bankalarını doldurdu.

Öğrenciler de kemiklerimin daha sağlıklı olması için zıplayacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından öğrenciler 12 Dev Adam müziği ve 10. Yıl Marşı eşliğinde zıpladı. Öğrenciler ve protokol üyeleri daha sonra hep birlikte tarihi Taşköprü üzerinde sağlık yürüyüşü yaparak programı tamamladı.

500 ÇOCUK KEMİK DEPOLAMAK İÇİN ZIPLADI
500 ÇOCUK KEMİK DEPOLAMAK İÇİN ZIPLADI
500 ÇOCUK KEMİK DEPOLAMAK İÇİN ZIPLADI
500 ÇOCUK KEMİK DEPOLAMAK İÇİN ZIPLADI
500 ÇOCUK KEMİK DEPOLAMAK İÇİN ZIPLADI
500 ÇOCUK KEMİK DEPOLAMAK İÇİN ZIPLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:11:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 23:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?