2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kendi 'huzurevi'ni kurdu

Adana'da 71 yaşındaki Türkan Uğur Gökten, kentte 2 evi olmasına rağmen Adana Huzurevi'ne tek katlı bir ev yaptırarak burada yaşamaya başladı.

Adana Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevi'ne 10 ay önce yerleşen Türkan Uğur Gökten, şimdi huzurevi binasının yanına tek katlı bir ev yaptırarak burada yaşamını sürdürüyor.

Bir fabrikada muhasebe müdürlüğü yapan eşi Zekeriya Gökten'i 28 yıl önce kaybettiğini ve hiç çocuğu olmadığını belirten Gökten, "Son zamanlarda kanser olduğum ve tek başıma yaşadığım için kendime bakamaz duruma geldim. Kendi evim var, ama 28 yıldır yalnız yaşamak artık bana zor geliyordu. Bu nedenle huzurevine yerleştim. Burada çok mutluyum. Üstelik kanser tedavim olumlu cevap verdi. Şimdi sadece kontrollere gidiyorum" dedi.

Yaşlı insanların tek mutlu olduğu yerin huzurevi olduğunu ifade eden Türkan nine, şunları söyledi:

"İnsanlar yaşlanınca böyle bir yere ihtiyaç duyuyor. Huzurevinde yaşlıların mutlu ortamını görünce kalıcı bir şey yapmak istedim. Bu nedenle Huzurevi Müdürü Nurdan Kama ile görüşerek, ev yaptırmak istediğimi söyledim. Nurdan Hanım da bana çok yardımcı oldu. Noterden gerekli işlemleri yaptırdık. Birkaç gün sonra inşaat çalışmaları başladı. Yaklaşık 5 ay içerisinde tek katlı bir ev yaptırdım. Şimdi huzurevinde kendi yaptırdığım evde oturuyorum."

Türkan nine, ölen eşinin emekli maaşının yanı sıra iki daireden kira geliri olduğunu vurgulayarak, "Biriktirdiğim parayla, muhtaç yaşlılara faydam olması için huzurevine 35 bin YTL'ye tek katlı ev yaptırdım. Benim durumum iyi ancak maddi durumu iyi olmayan, sokakta yatan çok sayıda yaşlı var. İnşallah benim bu davranışım örnek olur ve bu evlerin sayısı artar. Evlerin sayısı artarsa yaşlılar sokakta yatmak zorunda kalmaz. Şimdi huzurevine bir kişi daha alınabilir" diye konuştu.

Türkan nine huzurevine geldikten sonra buradaki mutlu ve huzurlu ortamdan dolayı kanser hastalığının tedaviye de olumlu cevap verdiğini ve kanseri de yendiğini söyleyerek, "Huzurevinde huzurlu bir ortamda küçücük evimde çok mutlu bir hayatım var. Kimsem olmadığı için dışarı da hayat çok zor oldu. Param vardı ama yine de yaşamak zor oldu. Huzurevine geldim çok huzurlu ve mutluyum. Evimin her tarafına çiçek ektim. Akşama kadar onlarla uğraşıp zaman geçiriyorum. Ömrüm olursa huzurevine daha değişik hayırlar da yapmak istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 10:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?