4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Kendine değil insanlığa çalıştı'

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, hayatını kaybeden Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamı boyunca hiç ölmeyecek gibi çalıştığını, çalışmaktan da hiç ödün vermediğini söyledi.

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi öncülüğünde 12 sivil toplum örgütü Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Sivil toplum örgütleri adına konuşan Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, Atatürk aydınlanmasının en güzel örneğinin Türkan Saylan olduğunu söyledi. Saylan'ın insan onuruyla ters düşen her durumu sorguladığını belirten Ağrıdağ, "Kendine değil insanlığa çalıştı. Emek verdiği insanlardan tek beklediği, sorgulayan, araştıran, üreten bireyler olmalarıydı" dedi.

Saylan'ın kadın ve kız çocuklarının görmezden gelinmesini içine sindiremediğini dile getiren Ağrıdağ, yaptığı her çalışmada kadın haklarının savunuculuğunu yaptığını belirtti. Ağrıdağ, "Çalışkanlığını, yurt sevgisinden kaynak alıyordu. Yurt sevgisinden de hiç ödün vermedi. Düşünce ve inanç özgürlüğüne inanıyordu. Laiklikten de hiç ödün vermedi. Demokrasiye inanıyordu, demokrat olmaktan hiç ödün vermedi" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 13:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?