2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Keneye spreyli çözüm

Adana'da bir firma, ölümlere yol açan keneye karşı koruyucu sprey üretti.

Son günlerde kene ısırması ve buna bağlı olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ölümlerin gündeme geldiği bir dönemde halk sağlığını tehdit eden her türlü haşere ve zararlıya karşı mücadele sunan ilaç firmaları da harekete geçti.

Yazın gelmesiyle birlikte hemen hemen her gün çok sayıda kişinin kene ısırması sonucu hastanelere gelmesi ve hatta doktorların bile kene ısırmasından dolayı rahatsızlanmasının ardından Adana'da bir firma "KeneX" isimli kene kovucu sprey üretmeye başladı.

Yıllardır sektördeki faaliyetlerini sürdüren Nursınai Ürünler Pazarlama Ltd. Şti.'nin Genel Müdürü M. Nedim Büyüknacar, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu tesislerinde Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği prensiplere uygun olarak Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar ürettiklerini söyledi.

Son dönemlerde ürün yelpazelerine yeni bir ürünü daha ekleyerek, kene kovucu sprey üretimine başladıklarını kaydeden Büyüknacar, "Ölüm saçmaya başlayan kenelere karşı yeni bir ürün geliştirdik. Tarlada, arazide, bahçede yaşayanlar ve çalışanlar için dünya normlarında varolan kene ilacını üretmeye başladık. Adını da 'KeneX' koyduk" dedi.

İlacın keneyi insana yaklaştırmadığını ve içeriğinde insana zararlı hiçbir maddenin bulunmadığına dikkat çeken Büyüknacar, "İnsana zarar vermemesine rağmen, deriye değil elbiseye sıkılan bir sprey yaptık. Sprey sayesinde kene bireye yaklaşmıyor, kaçıyor. Dolayısıyla ürünümüz tehdit içermediği gibi kenelere karşı tam koruma sağlıyor" diye konuştu.

"KeneX" isimli kene kovucu spreylerinin yurtiçindeki tüm eczanelerde yerini aldığını, yurtdışında da Kıbrıs ve Türki Cumhuriyetlerine ulaştığını belirten Büyüknacar, "Türkiye'de bu işi yapan beş lisanslı firmadan biriyiz. Amacımız, halk sağlığını tehdit eden her türlü haşere ve zararlıya karşı etkin mücadele sunmak. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 10:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?