4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kent Konseyi'nin yeni başkanı seçildi

Adana’nın Kozan ilçesinde Kent Konseyi 1. Genel Kurulu yapıldı. İşadamı Süleyman Sezen, Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi.

Kozan Kent Konseyi 1. Genel Kurulu Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı. Kaymakam İzzettin Sevgili, burada yaptığı konuşmada, kurulacak olan kent konseyi ve yönetiminin ilçenin gelişmesi ve kalkınması için tespit edilen eksiklikleri gündeme getirerek kamuoyu oluşturulmasına fayda sağlayacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan ise, ilçeyi geleceğe taşıyıp yarınlara daha iyi bir Kozan bırakmak gerektiğini bildirdi. Seçimden seçime oy kullanıp “ben görevimi yaptım, artık sorumlular seçilmiştir” denmesini ilçenin sorunlarına duyarsız kalmak olarak yorumlayan Özgan, “Katılımcı demokrasinin gereği bu değildir. Avrupa Birliği reform yasalarıyla her geçen gün önemsenen sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla tüm bireylerin temsil edildiği kent konseylerinde görev almak ve fikir üretmek, planlama ve projelere katkı sağlamak yönetim anlayışına ortak olmak önemli bir olgudur” dedi.

Kent konseylerinin “ortak akıl” oluşturulan yerler olduğunu ifade eden Özgan, “Kent Konseyleri, yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşerilik bilincinin geliştirilmesini, çok aktörlü ve çok ortaklı yönetim tarzının benimsenmesini sağlıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gidilen seçimde, Kent Konseyi başkanlığına ise işadamı Süleyman Sezen seçildi. Kozan Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen, kendisine oy verenlere teşekkür ederek, “Bu bir iş, gönül ve emek işi. Boşa giden zamanların yeniden kazandırılmasını sağlamalıyız. Bu iş burada bitmedi yeni başladı” dedi.

Genel Kurul toplantısında Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliklerine; Nebi Ocak, Üzeyir Sağlam, Alaaddin Tıraş, Serdar Gezer, Hüzeyfe Fındık, Umut Ölmez, Kadir Bursal, Enver Erkuran, Ümit Özalp Kunt, Gökmen Sarıtaş, Hazım Dağlı, Yaşar Şenöz, Ahmet Coşman, Nuriye Tanrıkulu, Fatma İzgi, Meryem Şahin, M.Emin Dinçkurt seçildi.

Kent Konseyi Genel Sekreterliği’ne Figen Kara, Kent konseyi sekretaryasına ise Derya Çubukcu seçildi. Kozan Kent Konseyi, bir sonraki toplantısını Eylül ayı içersinde yapacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?