5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Kerameti 'fos' çıktı

Adana’da, kendisine "evliya" süsü verip, yaşlı bir kadının parasını dolandırdığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuksuz sanık Ali Rıza Sülüner (75) ile dolandırıldığı ileri sürülen Remziye Yılmaz (76) hazır bulundu.

Sanık Sülüner, kendisini evliya olarak tanıttığı Remziye Yılmaz’ın parasını dolandırdığı yolundaki iddiaları kabul etmedi. Dolandırıcılık suçundan 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Sülüner, "Ben evli, 7 çocuklu, abdestinde namazında yaşlı bir adamım. Kuran-ı Kerim ve ayet satarım. Sokaktan geçerken, bir bayan Kuran-Kerim alacağını söyleyerek beni evine çağırdı. Daha sonra da annesi ile beni içeride bırakıp kapıyı üzerimize kilitledi. Polis gelip beni karakola götürdü. Kimsenin parasını almadım. Suçsuzum" dedi.

Duruşmaya, yakınlarının yardımıyla koltuk değneğiyle gelen Remziye Yılmaz ise, yaşlı adamı tanımadığını, evine de hiç gelmediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, annesinin parasının dolandırıcılık yoluyla çalındığını iddia eden ve İstanbul’da yaşayan Adalet Yılmaz’ın (52) talimatla ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışı sanık, "Adaletin kestiği parmak acımaz" diye konuştu.

Dolandırıcılık olayı, 20 Nisan 2004 günü Yeşilyurt Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 3 çocuk annesi Remziye Yılmaz, olay tarihinden 3 ay önce trafik kazası geçirince ayağından sakatlandı. Yalnız yaşayan annesinin yanına ziyarete gelen Adalet Yılmaz, komşularından yaşlı bir adamın, annesini kandırıp parasını aldığını duydu. Yılmaz’ın, olayın doğru olup olmadığını sorduğu annesi, "Kızım o adam evliya, iftira atarsak çarpılırız" dedi. Annesini takibe alan Yılmaz, yaşlı adamın eve girmesi üzerine kapıyı kilitleyip polise haber verdi. Gözaltına alınan Ali Rıza Sülüner tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 12:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?