4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kervansaray'da toplu sünnet şöleni

Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne bağlı Kurtkulağı Belde Belediyesi, beldeye adını veren tarihi kervansarayda toplu sünnet şöleni gerçekleştirdi.

Tarihi Kurtkulağı Kervansarayı bahçesinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde bir konuşma yapan Kurtkulağı Belde Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, bu organizasyonun ilk olduğunu ancak geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek “Sünnet şöleninde maddi durumlarına bakılmaksızın beldemizdeki çocuklarımızı sünnet ettiriyoruz. Kurtkulağın’da bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

Şölende kirve olan MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise “Erkekliğe ilk adımı atan yavrularımızın bu mutlu gününde onlarla olmaktan dolayı son derece mutluyum. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Kurtkulağı Kervansarayı’nı da gezen Varlı, buradan turizm olarak yararlanılması gerektiğini belirterek, “Ceyhan’a yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olan tarihi ipekyolu üzerindeki kervansayarın yeterince tanıtılamadığını düşünüyorum. İnşallah belediye başkanımızın sürdürdüğü gayretler neticesinde Kurtkulağı hak eteği turizm değerini bulur” şeklinde konuştu.

Sünnet Şölenine MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner ve yönetim kurulu üyeleri ile köy sakinleri ve sünnet olan çocukların aileleri de katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 13:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?