29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kesilmeye hazır 25 at bulundu

Adana'da, Şanlıurfa'dan getirilerek, burada kesilip piyasaya sürüleceği belirtilen 25 at bulundu. Atların taşındığı kamyonun sürücüsü ve aracı olduğunu belirten bir kişi gözaltına alındı.

İhbarı değerlendiren polis ekipleri, Karataş Caddesi'nde, Metin D. (47) yönetimindeki 33 FA 773 plakalı kamyonu durdurdu. Kamyonun kasasında, çoğu yaralı veya sakat olduğu belirlenen 25 at bulundu.

Atları Adana'dan aldığını ve hayvan pazarında satacağını ifade eden Halil İbrahim Y'nin (51), ilgili belediye ve Tarım İl Müdürlüğünden herhangi bir alım satım veya taşıma belgesi almadığı belirlendi.

Halil İbrahim Y, polislerin ısrarlı soruları üzerine, önce atları Van'da mazot ticareti yapanlara satacağını, daha sonra ise pazarda daha önce anlaştığı kişilere vereceğini belirtti.

Sürücü Metin D. ise atların Halil İbrahim Y. tarafından Şanlıurfa'dan getirildiğini ve Adana'ya kesilmek üzere getirildiğini söyledi.

Polis ekipleri, Metin D. ve Halil İbrahim Y'yi gözaltına aldı. Bir kısmı yolculuk sırasında bir kısmı da daha önceden yaralandığı, hatta bazılarının gözlerinin kör olduğu belirlenen atlara, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından el konuldu.

Halil İbrahim Y'nin, Emniyet Müdürlüğünde “sahtecilik”, Zabıta Müdürlüğünde de “belgesiz at taşıma ve hayvan kesimi” suçlarından sabıkalarının bulunduğu belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 14:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?