3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

KESK: Asıl zam maaşlara yapılmalı!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalar, elektrik, doğalgaz ve temel gıda maddelerine yapılan zamlarına tepki göstermek üzere bir protesto yürüyüşü düzenledi.

Ellerinde dövizlerle sloganlar eşliğinde Adana Büyükşehir Belediyesi önünden İnönü Parkı'na kadar yürüyen KESK üyeleri adına burada bir basın açıklaması yapıldı.

KESK Şubeler Platformu Sözcüsü Sinan Tunç'un okuduğu açıklamada, bugüne kadar yaşanan tüm krizlerin bedelini, işsiz, aç ve açıkta kalarak ödeyen emekçi ve yoksul kesimlerin, bir kez daha ekonomik krizin olumsuz sonuçlarıyla burun buruna getirildiği öne sürüldü.

2008 yılı başından bu yana doğalgaza, elektriğe ve temel gıda maddelerine yapılan zamlar, zaten büyük bir geçim sıkıntısı içinde olan emekçi ve yoksul kesimlerin hayatını iyice zorlaştırdığını söyleyen Tunç, "Tüm dünyada fiyatlar düşerken, Türkiye'de tüm ürünlere birbiri ardına zamlar gelmektedir. Faturalar ve mutfak harcamaları, geçen kışın neredeyse iki katına çıkmıştır. Yanlış ekonomik tercihlerin ürünü olan kriz sonucunda yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle tüm sektörlerde büyük bir işten çıkarma dalgası yaşanmaktadır. Gazetecilerden, büro personeline, fabrika işçilerinden özel sektör çalışanlarına kadar pek çok kişi son aylarda işinden atılmıştır. Aileleriyle birlikte milyonlarca kişiyi etkileyecek ve derin toplumsal yaralar açacak bu işten çıkarmalar yaygınlaşırken, AK Parti hükümeti gelişmeleri seyretmekle yetinmektedir. Dahası işsizlik fonunda biriken paraların, amacı dışında kullanıma açılması istenilerek mağduriyetin boyutları daha da büyütülmektedir" dedi.
Hükümetin emekçilerin sesine kulak vermesi gerektiğini vurgulan Tunç, "Krizin etkisini daha da büyütmemek için başta doğalgaz ve elektrik olmak üzere, son bir yıl içerisinde yapılan fahiş zamlar geri alınmalıdır! İşten çıkartmaları yasaklamalı ve işsizlik fonunun amacı dışında kullanılmasına izin verilmemelidir. Üç gün önce verilen AİHM kararı ile artık tamamen kesinleşen Toplu Sözleşme hakkımızın gereği yerine getirilerek, derhal Kamu Emekçileriyle toplu sözleşme masasına oturulmalı ve 2009 yılı zamlarımız yeniden belirlenmelidir" çağrısında bulundu. Eylem, açıklamanın ardından olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 19:29:56
Güncelleme :15 Kasım 2008 Cumartesi 19:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?