2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

KESK'ten hükümete uyarı

Adana Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünden Adana Uğur Mumcu Meydanı’na kadar yürüyen KESK üyeleri, önceki gün yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmamasına tepki gösterdiler. KESK’liler adına bir açıklama yapan KESK Adana Şube Başkanı Halil Kara, taleplerine ilişkin net bir cevabın gelmediğini belirterek, "Yapılan açıklamalardan anlaşıldığı gibi hükümet bilinçli olarak gerilim politikası izlemektedir. Bu politikayla hükümet acizliğini gizlemeyi ve oturumları boşa çıkarmayı amaçlamaktadır. Kamu emekçileri, halka şikayet edilmeye çalışılıyor. Asılsız suçlamalarla, gerçek dışı beyanlarla toplumsal kesimlerle karşı karşıya getirilmek isteniyor" dedi.

Ekonominin iyiye gittiği yönündeki söylemlerinin gerçek dışı olduğunu iddia eden Kara, "İyiye giden bir şey yoktur. Sadece kuru propaganda ve matematiksel rakamlara dayanan IMF ve işbirlikçisi AKP Hükümeti’nin beyanlarıdır. Ekonominin ne kadar iyiye gittiğini, emekçilerin ve halkın gelir düzeyine bakarak görmek olanaklıdır" diye konuştu.

KESK’e bağlı 7 ayrı sendika üyelerinin katıldığı eyleme, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Sosyalist Demokrasi Partisi de destek verdi. Eylem yapılan yürüyüşün ardından çekilen halaylar ile son buldu.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 10:00:07
Güncelleme :28 Eylül 2004 Salı 10:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?