2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kibritle oynarken evi yakacaktı

Adana'da 3 yaşındaki bir çocuğun evde kibritle oynarken çıkardığı yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi, Sümer Mahallesi, 60100. Sokakta bulunan Gümüş Apartmanı'nın 3. katında sabah 09.00 sularında çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. 

Yangına Akar ailesinin en küçük çocuğu olan 3 yaşındaki Demirhan Akar'ın sebep olduğu ortaya çıktı. Demirhan Akar annesi Neslihan, babası Zafer ve kardeşi uyurken oturma odasına gelerek kibritle oynamaya başladı. 

Bir süre kibritle oynayan Denizhan Akar daha sonra kibriti ateşleyince birden evin perdesi alev aldı. Perdenin yanmasıyla birlikte yangın biranda odanın her tarafını sardı. Sesler üzerine uyanan anne ve baba alevler arasında kalan Demirhan'ı alarak evden kaçtı. 

Daha sonra baba Zafer Akar Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerini aradı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken asayiş polis ekipleri de apartmanda bulunan vatandaşları uyararak aşağıya inmesini sağladı. 

İtfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü. Akar ailesi yangından kaçarak komşularına sığındı. Küçük Demirhan uzun süre yaşadığı şoku üzerinden atamadı.
Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangında evin birçok odası kullanılamaz hale geldi. Yangın ayrıca 2. kata ve 4. katta da maddi zarara yol açtı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 12:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?