3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kick Boks'a yeni antrenörler

Adana'da düzenlenen Kick Boks 1. Kademe Antrenör Kursu'na katılanlar 13 günlük eğitim sonunda belgelerini almaya hak kazanacak.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi'nin 2008 yılı faaliyet programında yer alan Adana, İstanbul ve Samsun'da gerçekleştirilen 1. Kademe Antrenör Kursu büyük ilgi görüyor. Adana'da 4'te birini bayanların oluşturduğu 55 kursiyer, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kick Boks Antrenman Sahası'nda Milli Takımlar Baş Antrönörü İbrahim Pıtırlı gözetiminde hazırlıklarına başladı.

Antrenmanda bayan sporculardan Seda Gökmen ve Esin Güder yaptıgı teknik hareketlerle göz kamaştırırken, eğitmenlerinden de tam puan aldılar. İbrahim Pıtırlı, "Bize ve bizim gibi sporculara geldigi günden bu yana her türlü destegi veren Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü sayın Fazlı Bayram Hadi'ye teşekkür ediyorum. Allah böyle müdürleri başımızdan eksik etmesin" dedi.

Yılda bir defa düzenlenen ve Türkiye genelinden katılımın olduğu kursta üniversitelerde görevli hocalar eğitim veriyor. Kursa katılanlar; teknik, taktik, motivasyon, anatomi, sağlık, beslenme konularında aldıkları 13 günlük eğitimin ardından uygulamalı ve yazılı sınava tabi tutuluyorlar. Bunda başarı gösterenler ise 1. Kademe Antrenör olarak belge almaya hak kazanıyorlar. Belgelerini alanlar ayrıca eğitim merkezi açarak sporcu yetiştirebilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 11:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?