4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kılıç: 1 puan kazanç

BANK ASYA 1. LİG

Bank Asya 1. Lig'de Adanaspor kendi sahasında Altay ile 2-2 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, takımın 2 kez öne geçmesine rağmen galip gelemediğini söyleyerek, "Takımımız maça iyi başladı. Erken gol bularak öne geçtik. Ancak Altay takımının kontra ataklardan gelen gollerine engel olmadık. Hafta boyunca Altay takımının kontra ataklarına karşı önlem çalışması yaptık. Ancak özellikle ikinci golde kontra atak golüne engel olmadık. Altay takımı bu ligin kontra atak futbolunu oynayan en iyi takımı. Bugün de iki kez öne geçmemize rağmen kontra ataktan yediğimiz gollerde beraber kaldık. Rakip takım maçı kazanacak gol pozisyonlarına girdi. Eğer bu pozisyonları gole çevirebilselerdi biz 1 puan da alamayacaktık. Bu nedenle ben 1 puanı kazanç olarak görüyorum" dedi.

Altay Teknik Direktörü Fuat Yaman maçta istenmeyen olayların yaşandığına işaret ederek, "Bir futbolcumun üzerine taraftarlar bir kaya attı. Bu futbolcunun kafasına da gelebilirdi. Adana çok güçlü bir takım kurmuş. Bu çirkinliklere ihtiyacı yok. Bunlar olmasa çok iyi olurdu ama oldu" diye konuştu. Maçın genelinde takımının çok iyi futbol oynadığını Adanaspor'un gol pozisyonu bulmadan iki kez öne geçtiğine dikkat çeken Yaman şunları kaydetti:

"Futbol böyle bir iş. Hiç gol pozisyonu vermeden de yenilebilirsiniz. Ama biz Adana deplasmanından 1 puan aldığımız için hem mutluyuz hem üzüntülüyüz. Çünkü 3 puanı kaçıran taraf biz olduk. Maçın son dakikalarında girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendirseydik buradan 3 puanla ayrılırdık."

Adanasporlu futbolcu Koray Şanlı ise maçın ilk yarısında çok iyi futbol oynadıklarını ancak ikinci yarıda Altay'ın iyi bir futbol ortaya koyduğunu ve sahadan berabere ayrıldıklarını söyledi.

Altaylı futbolcu Eyüp Hasan Uğur ise galibiyete yakın olan tarafın kendileri olmasına rağmen 1 puan aldıklarını söyledi. Uğur, maç esnasında Adanasporlu taraftarların kendilerine taş attığını belirterek, "Atılan taşlar kendi futbolcularına da gelebilirdi. Adana taraftarlarına bunlar yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 17:46:01
Güncelleme :25 Ekim 2009 Pazar 17:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?