1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Kılıçdaroğlu Adana'da

KILIÇDAROĞLU ADANA'DA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün çiftçinin birinin kola kutusu ile tarladaki traktörüne mazot taşıdığını söyleyerek, "Bu utanç verici bir durum biz geldiğimizde mazot bir buçuk TL olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın İmamoğlu ve Kozan ilçesini ziyaret edip halka hitap etti. Kozan il olunca başbakan olarak geleceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Sizin derdiniz ülkenin diğer noktalarından farklı değil. Kozan narenciye bölgesi. Şu an narenciye üreticisi de çifçi de perişan. Ben sizlere dertlerinizi anlatmaya değil onlara çözüm yolu bulmaya geldim. Bakın bugün çiftçinin biri köyün birinde kola kutusu ile tarladaki traktörüne mazot taşıyor. Bu utanç verici

bir durum biz geldiğimizde mazot bir buçuk TL olacak. Ayrıca, hazine arazilerine ekilen ürünlere de teşvik verilecek."

Türkiye'nin bugün Yunanistan'dan pamuk ithal eder hale geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Benim çifçim üretemiyor mu? Ayrıca, ülkemizin bir yılda dışarıdan aldığı tarım ürünlerine 10 milyar dolar para ödüyoruz. Bırak 10 milyar doları bu paranın yarısı bizim çiftçimize ödensin değil Türkiye Ortadoğu'yu bile besleriz."

Hükümetin 9 yılda ülkenin tüm değerlerini sattığını ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim ekonomimiz güçlü olmalı. Nasıl güçlü olmalı? İnsanlarımız zengin olursa fabrikalarımızın bacası tüterse toprağımızı işlersek ülke zengin olur. Dokuz yılda ülkenin tüm değerlerini sattılar, her şeyini özelleştirdiler. İktidara geldiğimizde bunun hesabını soracağız. Bizim işçimiz alın terinin karşılığını aldığında mutlu olur. Alışveriş yapar. Ekonomiyi hareketlendirir. Çiftçimiz kazanırsa

esnafımız kazanırsa Türkiye kazanır. Türkiye mutlu olur. Bizim dönemimizde işçi alın terinin karşılığını alacak."

Aile sigortası uygulamasıyla kadınların hesabına her ay 600 lira yatıracaklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bunu söyleyince onlar 'Biz zaten makarna, bulgur veriyoruz, ne olacak' diyorlar. İkisi farklı. Aile sigortasıyla ilgili aylık 600 liralık ödemenin kaynağını soruyorlar. Bunun kaynağı benim halkım. İktidar sizden aldığı vergilerin karşılığını size hizmet olarak vermiyor. Biz aldığımız vergi ile halkımızı daha müreffeh bir ülkede yaşayacak hale getireceğiz."

İktidar olduklarında askerliğin süresini kısaltacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "15 ayı önce 9 aya sonra da aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. Buna itiraz ettiler. Memleketi kim savunacak? Peki ne diyeyim, ne söyleyeyim Allah aşkına. Senin oğlun 21 gün askerlik yaparken memleketin savunması aklına gelmedi de gariban vatandaşın oğlu 9 ay askerlik yaparken mi memleket savunması aklına geliyor? Sen kim, vatanı savunmak kim. İş memleket savunmasına gelirse biz imanımızla savunuruz."

Kemal Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın elindeki pankartı okuyarak, "Vatandaşımız, 'Tayyip Kasımpaşalıysa biz de Adanalıyık" diyor. O Kasımpaşalı ama benim karşıma çıkacak yüreği yok. Bir insanın benim karşıma çıkabilmesi için temiz adam olması gerekiyor. Onda karşıma çıkacak yürek yok. Karşıma çıkarsa 2,5 aylık Kübra'nın annesinin kucağında nasıl öldüğünün hesabını ondan sorarım" dedi.

KILIÇDAROĞLU ADANA'DA
KILIÇDAROĞLU ADANA'DA
KILIÇDAROĞLU ADANA'DA
KILIÇDAROĞLU ADANA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 13:15:00
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 17:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?