1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Kiliseye bıçaklı baskın

KİLİSEYE BIÇAKLI BASKIN

Adana'da kendilerine misyonerlik yaptırılmak istendiğini iddia eden iki kişi kiliseyi bastı.

Zırh olarak tabir edilen kılıç ve sustalı bıçakla Katolik Aziz Paulus Kilisesi'ne giren iki arkadaş, tekbir getirerek buldukları her şeyi kırıp döktü. Saldırganlar, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından güçlükle etkisiz hale getirildiler.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 20.00 sıralarında, şehir merkezinde bulunan ve Bebekli Kilise olarak bilinen Aziz Paulus Katolik Kilisesi'nde meydana geldi. 26 yaşındaki Serhat E. ile 26 yaşındaki İbrahim K., zile basıp diyafondan çağırdıkları görevliye demir kapıyı açtırdıktan sonra, yanlarında getirdikleri sustalı bıçak ve zırh tabir edilen kılıcı çekerek, ayin salonuna girdi. Ellerindeki kesici aletleri vaiz kürsüsüne bırakan iki arkadaş, "Biz Müslümanız", "Burası Türkiye" ve "Allahu Ekber" diye

bağırarak, salonda bulunan eşyaları kırıp dökmeye başladı. Görevlilerin haber vermesiyle 10 metre ilerideki karakoldan gelen polisler, iki saldırganı güçlükle etkisiz hale getirdiler. İfadelerinde işsiz olduklarını söyleyen saldırganlar, "Yolda yürürken bir adam bizimle tanışıp işsiz olduğumuzu öğrenince iş vaadiyle kiliseye çağırdı. Bizden aylık 500 lira karşılığında İncil dağıtmamızı istediler. Yapmayacağımızı söyleyince tartıştık. Sonra bıçak alıp geri geldik. Alkolün verdiği etkiyle kiliseyi dağıttık" dedi.

"Kasten adam yaralama" suçlarından sabıkalı oldukları belirlenen her iki sanıktan Serhat E.'nin 1,80, İbrahim K.'nın ise 0,29 promil alkollü olduğu belirlendi. Gözaltında tutulan sanıkların adliyeye sevk edilecekleri bildirilirken, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

KİLİSEYE BIÇAKLI BASKIN
KİLİSEYE BIÇAKLI BASKIN
KİLİSEYE BIÇAKLI BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 00:28:02
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 14:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?