29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kiralarda üniversite çılgınlığı

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Babacan, Adana'da öğrencilerin rağbet gösterdiği mahallelerde ev kiralarının yüzde 30-35 arttığını söyledi. 

Babacan, yaptığı açıklamada, Çukurova Üniversitesi'nin açılmasına kısa bir süre kala, özellikle öğrencilerin rağbet gösterdiği Baraj Yolu, Güzelyalı, Yeşilyurt ve Sümer Mahallelerinde, kiraların yüzde 30-35 oranında arttığını ve kiraların diğer bölgelere göre daha yüksek olduğunu söyledi. 

Kiralardaki artışın yüzde 40'lara kadar tırmanabileceğini vurgulayan Babacan, öğrencilerin yoğunlukta yaşadığı mahallelerde Eylül ayı başında aylık 250-300 YTL'ye kiralanabilecek bir dairenin kirasının 400-450 YTL'ye kadar çıktığını, yıllık 3 bin YTL olan kiraların 5 bin YTL'ye, 5 bin YTL olan kiraların ise 7 bin YTL'ye çıktığını kaydetti.
Türkiye'deki 1 milyon 969 bin üniversite öğrencisinden yüzde 65'inin farklı şehirlerde öğrenim gördüğünü, bunlardan 440 bin 115'inin yurtlarda kaldığını belirten Babacan, "Geri kalan 750 bin öğrenci de kiraladıkları evlerde konaklamayı tercih ediyor. Adana'da da yurtlar yetersiz kaldığı için öğrenciler kiralık evlerde kalmak zorunda kalıyor. Bu durum da ev sahiplerinin iştahını kabartıyor" dedi. 

Öğrenicilerin tercih ettiği mahallelerde ailelerin de ev kiralamasının neredeyse imkansız hale geldiğini ifade eden Babacan, "Kiralara yapılan zamlar enflasyonu aşmamalı. Ama ev sahipleri enflasyon dinlemiyor. Kiralar da üniversite çılgınlığı yaşanıyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2007 Pazar 13:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?