2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kiralık katile atış talimi

Adana'da 35 yaşındaki adam, eşinin baba evine dönmesi üzerine tuttuğu kiralık katile kayınpederini öldürttü.

İmam nikahlı eşinin kendisini terk edip baba evine dönmesi üzerine, tuttuğu kiralık katile kayınpederi 54 yaşındaki S.Y.'yi öldürttüğü iddia edilen 35 yaşındaki Ş.C. ve aralarında kiralık katil olduğu ileri sürülen 34 yaşındaki İ.S.'nin da bulunduğu 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Biri ağırlaştırılmış iki kez ömür boyu hapsi istenen İ.S., kendisini Ş.C. ile diğer sanıkların azmettirdiğini, olaydan önce tabanca ile atış talimi yaptıklarını söyledi. Diğer sanıklar ise suçlamayı reddetti.

Olay 22 Temmuz 2012'de, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Kocavezir Mahallesi'nde meydana geldi. S.Y. ile oğlu A.Y., ikinci el eşya alım satımı yaptıkları Güney Kıyı Boyu Caddesi üzerindeki, 'bitpazarı' olarak bilinen pazar yerine geldi. Baba ile oğul tezgah açarken, damatları Ş.C. ile kardeşi 42 yaşındaki Ö.C. ve İ.S. yanlarına geldi. Ş.C., evi terk eden eşi M.'nin tekrar dönmesi için kayınpederiyle tartışırken, iddiaya göre İ.S. da üzerindeki tabancayı çıkartıp ateş ederek S.Y.'yi öldürdü, oğlu A.Y.'yi de yaraladı.

2 KEZ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Olayın ardından, İ.S. ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen damat Ş.C. damadın ağabeyi Ö.C. ve kuzenleri 27 yaşındaki M.C. yakalanıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

4'ü tutuklu 5 sanık hakkında 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. İ.S. hakkında 'kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istendi. Damat Ş.C. ile ağabeyi Ö.C. hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan aynı ceza istendi. Ş.C. kardeşlerin kuzeni M.C. ile tutuksuz sanık 57 yaşındaki A.K. hakkında ise 'öldürmeye yardım etme' suçundan 20'şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'DİZİNE SIK' DEMİŞ

Hakim karşısına çıkan sanıklardan İ.S., kendisini diğer sanıkların azmettirdiğini öne sürdü. Olaydan önce 2 gün süreyle Ş.C.'nin evinde kaldığını ve işyerinde suçta kullanılan tabanca ile atış talimi yaptıklarını belirten i.S., "Olay günü de Ş.C. silahla birlikte 40 lira verdi. 'Dizine sık, sakat bırak' dedi. Ben de dizine sıkmaya çalıştım. Silah tutukluk yaptı. Kaçmaya başladı. Arkasından sıktım" dedi.

Sanık İ.S., "Daha önce de adam vurmuştum. Adam öldürmeye teşebbüsten 18 yıl ceza aldım. 45 gün yattım, sonra raporum olduğu için çıktım. Hastanede tedavi gördüm. Ş.C. benim adam vurduğumu biliyordu. Ben az ceza alırım diye bana bu işi yaptırdı" diye konuştu.

'BALIK AVINA GİTTİK'

Olay günü diğer sanıklar Ö. ve A. ile birlikte Ceyhan Nehri'ne balık tutmaya gittiklerini ileri süren Ş.C. ise "Olayı telefonla öğrendim. Ben İ.S.'ye kayınpederimi vurması için talimat vermedim. Kayınpederim eşiyle arasında sorun olduğu zaman bizde kalıyordu. Sonra bana küsüp gitti. Eşim de babasının peşinden gitti. İ.S.'nin kayınpederimi neden vurduğunu bilmiyorum" diyerek kendini savundu.

Diğer sanıklar da suçlamayı kabul etmedi.

'BABAM AMCAMI ÖLDÜRMESİ İÇİN TUTMUŞTU'

Tanık olarak dinlenen Ş.C.'nin imam nikahlı eşi 28 yaşındaki M.Y. ise, babasıyla eşinin arasında sorun bulunmadığını ileri sürdü. M.Y. cinayetle ilgili, "Babam amcamdan kalan mirası alamıyordu. Bunun üzerine İ.S.'den 10 bin lira karşılığında amcamı öldürmesini istedi. Sonra babam parayı vermeyince İ.S., babamı öldürmüş. Bunu annem ve kardeşlerim de biliyor" iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık İ.S.'nin ceza ehliyetinin araştırılmasına, tutuklu sanıklardan M.C.'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

...
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2013 Salı 12:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?