2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kirayı ödeyemeyen aile sokağa atıldı

Adana'da, ev kirasını ödeyemedikleri için sokağa atılan aile, 1 haftadır kaldırımda yatıp kalkıyor.

Merkez Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi'nde, ikamet ettikleri evin aylık 120 YTL olan kirasını 2 ay ödeyemeyen Özyapı ailesi, ev sahibi tarafından kapının önüne konuldu. Eşyalarını bir at arabasına yükleyerek, DSİ kanalının karşısındaki yolun kenarına taşıyan 4 çocuklu aile, 1 haftadır sokakta yatıp kalkıyor. Aile, karınlarını çevre sakinlerinin verdikleri yemeklerle doyuruyor.

Elinde çuvalla sokak sokak gezip hurda toplayarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Yaşar Özyapı, kirasını ödeyemedikleri için evden çıkarıldıklarını belirterek, 7 aylık hamile eşi Aynur, çocukları Seymen Tuğçe, Ali ve Necip ile birlikte sokakta, kaldırımda kalmaya başladıklarını ifade etti. Çevre sakinlerinin yardımıyla karınlarını doyurduklarını belirten Özyapı, kendilerine yardım edilmesini, kalacak bir yer gösterilmesini istedi.

5. çocuğuna hamile olan Aynur Özyapı ise, sokakta çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederek, çocuklarının geceleri sokakta korktuğunu söyledi. Kirayı ödeyemedikleri için sokakta kaldıklarını belirten Aynur Özyapı, eşi ve çocuklarıyla kalabileceği sıcak bir yuva istediğini kaydetti. Çevre sakinleri de, mağdur durumdaki bu aileye sahip çıkılması konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 15:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?