2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kırcaali Belediye Başkanı Ceyhan'da

Bulgaristan'daki Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, "Önemli olan aramızdaki mesafe değil, geliştireceğimiz ortak projelerdir" dedi.

Hasan Aziz ve beraberindeki heyet, bugün Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Ticaret Odası Başkanı Ali Duru'yu makamında ziyaret etti. Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün davetlisi olarak Ceyhan'a gelen Aziz, Ceyhan'da Balkanlardan yıllar önce göç etmiş birçok ailenin olduğunu bildiğini belirterek, "Ama burada kendi memleketlim olan Kırcaalilerin olduğunu bilmiyordum. Onu da gelince öğrenmiş oldum" dedi.

Ceyhan ile aralarında yaklaşık bin 500 kilometre mesafe olsa olduğunu belirten Aziz, "Önemli olan aramızdaki mesafe değil, geliştireceğimiz ortak projelerdir. Bu amaçla buradayız. Bundan sonra da sık sık Ceyhan'a geleceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, Kırcaali Belediyesi ile Ceyhan Belediyesi'nin kardeş şehir olacağını belirterek, "Bizden şu anda bir cenaze yıkama aracı istediler. Bu isteklerini yerine getireceğiz. Ama onun ötesinde bundan iki yıl önce bizden tiyatro konusunda yardımcı olmamızı istemişlerdi. Kültür Müdürümüz İsmail Dikilitaş orada tiyatro eğitimi verdi" dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Botaş Tesisleri'nde Kırcaali Belediye Başkanı onuruna verdiği yemekte, Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı, Embiya Çavuş'un "Ulak" adlı tablosunu hediye ederken, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de Bozkurt heykeli ve Ceyhan Belediyesi'nin plaketini takdim etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?