4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kırcaali Belediyesi'ne cenaze aracı

Adana'nın Ceyhan Belediyesi tarafından Bulgaristan'ın Kırcaali Belediyesi'ne modern bir, morglu cenaze yıkama aracı hibe edildi.

Kırcaali Merkez Camii yanında düzenlenen devir teslim törenine Türkiye'den MHP Genel Başkan Yardımcılarından Deniz Bölükbaşı, Metin Çobanoğlu, MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Mükremin Duygun, Ceyhan Balkan Türkleri Derneği Temsilcileri Mecit Sağır ve Hüseyin Bayral ile iş adamı Hüseyin Cebiroğlu katıldılar.

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis törende yaptığı konuşmasında, Kırcaalili Müslümanların böyle bir araca büyük ihtiyaçları olduğunu ve bu araca Bulgaristan çapında ilk Kırcaali Belediyesi'nin sahip olduğunu söyledi. Azis, "Ceyhan Belediyesi tarafından Kırcaali'mize hibe edilen bu morglu cenaze yıkama aracı sayesinde, şehrimizdeki cenazeler bu araç içerisinde yıkanıp, tabut içerisine konduktan sonra mezarlığa kadar taşınacak. Bu araç sayesinde defin işlerimiz daha da kolay olacak" dedi.

Hasan Azis, Başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere MHP milletvekillerine, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye ve Ceyhan Belediyesine bu anlamlı yardımdan dolayı Kırcaalili Müslümanlar adına teşekkür etti.

Kırcaali Bölge Müftüsü Şabanali Ahmed ise bu aracın Müslümanlar için çok önemli olduğunu belirterek, bu sayede defin işlemlerinin çok daha iyi şartlarda yapılacağını söyledi.

Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Mükremin Duygun ise belediyeciliğin çok yönlü bir hizmet kapısı olduğunu belirterek, "Kırcaali'deki Müslüman kardeşlerimizin cenaze işlerini kolaylaştırmak için Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'nün girişimleri ve belediye meclisimizin kararıyla kendilerine son derece modern morglu bir cenaze arabası hibe ettik. Onların Kırcaali'deki memnuniyetini görmek bizleri Ceyhan'da çok memnun etti" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 18:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?