2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kırgızistan hamlesi

Adana'da faaliyet gösteren AÇS Çelik İnşaat Mekanik A.Ş.'nin, Kırgızistan'da çelik imalatı ve montajı konusunda yaptığı bağlantılarına 2 yeni proje daha eklediği bildirildi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, yaptığı açıklamada, geçen Mayıs ayında Kırgızistan'da katıldıkları 'Uluslararası Girişimcilik ve Yatırım Konferansı' kapsamında gerçekleşen ikili görüşmeler sonucunda, ADASO üyesi AÇS Çelik İnşaat Mekanik A.Ş.'nin, çelik imalatı ve montajı konusunda yaptığı bağlantıların olumlu sonuçlarını aldığını belirtti.

Özgümüş, Mayıs ayından bu yana alınan 1 milyon doların üzerinde olmak üzere toplam 4 ihalenin birini tamamlayan ve üçü inşaat halinde olan firmanın, 2009 yılında da Kırgızistan'da 2 yeni proje için anlaşma yaptığını vurguladı.

Kırgızistan ziyaretinin olumlu sonuçlar vermesinin sevindirici olduğunu söyleyen Özgümüş, "ADASO tarafından gerçekleştirilen Yunanistan, Almanya, İran, Suriye gibi yurtdışı ziyaretlerinden sonra Kırgızistan gezisinin de böyle somut sonuçlar vermesi bizim için çok önemli. 2009 yılında da sanayicilerimize yeni pazar olanakları sağlayacak, başta İran olmak üzere Balkan ve komşu ülkelere ziyaretlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 12:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?