4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kırık karne yüzünden evden kaçtı

Adana'da okulunun en çalışkan öğrencileri arasında gösterilen ve onur belgesi alan lise öğrencisi Mahsun Kaydu, bu dönem karnesinde kırık not olduğu için ortadan kayboldu. Ailesi 6 gündür haber alamadıkları Mahsun'un ardından gözyaşı döküyor.

Merkez Çukurova ilçesindeki Hacı Hatice Turgut Lisesi 9. sınıf öğrencisi Mahsun Kaydu (15), geçen Cuma günü karnesini aldıktan sonra bir daha evine dönmedi. Karnesinde sadece beden eğitimi dersi iyi olan ve devamsızlık yaparak sınavlara girmeyen Kaydu'dan 6 gündür haber alınamıyor.

Anne Yıldız Kaydu (27), oğlunun karne günü sabahın erken saatinde kalkarak kahvaltısını yaptıktan sonra okula gittiğini belirterek, "Ayrılmadan önce bana 'anne merak etme karnem bu sene çok iyi' dedi. Daha sonra evden ayrıldı. Mahsun okuldan her zaman saat 18.30'da eve geliyordu ama o gün gelmedi. Önce belki arkadaşlarıyla bir yerlere gitmiştir diye bekledik. Çünkü karne gününden bir gün önce de arkadaşlarıyla halı sahada futbol maçı yapmış ve geç gelmişti. Ben yine arkadaşlarıyladır diye aldırış etmedim. Ama saatler ilerleyince babasına söyledim. O da Mahsun'un cep telefonunu aradı ancak telefonu kapalıydı" diye konuştu.

Anne Kaydu, oğlunun evden kaçacağını hiç düşünmediğini ve ilk iki gün şüphelenmediğini arkadaşlarına ya da akrabalarının nişanına gittiğini düşündüğünü ifade ederek şunları söyledi: "Arkadaşlarını ve akrabalarımızı aradık, Mahsun onlarda da çıkmadı. Ondan sonra Mahsun'un kaçtığını anladık. Bütün akrabalarımızla birlikte şimdi Mahsun'u arıyoruz. Mahsun'un kaçmasının tek nedeni de karnesi. Çünkü Mahsun gittikten sonra internetten karnesine baktım bir tek Beden Eğitim dersi iyi geri kalanı kötü. Mahsun dersleri kötü olduğu için bizden utanıp kaçtı. Çünkü daha önceki yıllar Mahsun onur belgesi, teşekkür ve taktir alıyordu."

Evine dönmesi için oğluna çağrıda bulunan anne Yıldız Kaydu, "Oğlum sana ne yaptık. Kaç gündür yoksun. Annenin ciğeri yok mu, oğlum gel. Ne yemek yiyoruz, ne su içiyoruz. Baban sabah düştü bayıldı. Sen nerdesin hiç mi acıman yok? Hiç mi yüreğin yok? Sen hiç mi anneni babanı düşünmüyorsun? Oğlum nerdesin mahvolduk gel oğlum" diyerek gözyaşı döktü.

Baba Alaaddin Kaydu ise oğlunun karnesini aldıktan sonra eve uğramadığını anlatarak, "Sabah karnesini almaya giderken karnem iyi diyordu. Ancak karnesi iyi değilmiş. İnternetten baktık. Bütün dersleri zayıfmış. Arkadaşlarıyla konuştum. Onlara 'ben bu karne ile eve gidemem babam beni döver' demiş. Korkmuş korkuya kapılmış. Ben oğlumu dövmüyordum. Karne nedeniylede dövmem. Ama sık sık 'oğlum benim gibi inşaatlarda sürünme oku adam ol' diye öğüt veriyordum. Bundan dolayı korktu kaçtı sanırım" dedi.

Baba Kaydu, oğluna seslenerek, "Oğlum korkma. Bizi perişan ettin. Böyle yapacağını sanmıyordum. Sen nerdeysen bana haber ver gelip seni alayım. Ne olur geri dön" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Mahsun Kaydu'nun 12 yaşındaki kız kardeşi Bahar Kaydu ise gözyaşları içinde ağabeyine seslenerek, "Abi ne olur gel. Görmüyor musun babam bir şey yapamayacağım diyor. Gel görmüyor musun ne hala geldik. Ne olur gelmiyorsan bile bir telefon aç da yaşayıp yaşamadığını öğrenelim ne olur abi" dedi.

Baba Alaaddin Kaydu oğlunu bulabilmek için caddelerdeki ve otogardaki duvarlara fotoğraflarını yapıştırdı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 11:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?