4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kırık notlar yüzünden eve gitmedi

Adana'da okulunun en çalışkan öğrencileri arasında gösterilen ve onur belgesi alan, ancak bu yıl karnesinde kırık notu bulunduğu için evine gitmeyen lise öğrencisi Mahsun Kaydu, babası tarafından 7 gün sora barındığı camide bulunarak evine getirildi. 

Karnesini aldıktan sonra evine dönmeyen Hacı Hatice Turgut Lisesi 9. sınıf öğrencisi Mahsun Kaydu (15), 7 günün ardından camide bulunarak ailesinin korkularının sevince dönüşmesini sağlandı. Geçen Cuma günü karnesini aldıktan sonra bir daha evine dönmeyen Mahsun Kaydu karnesinde 3 tane kırık not olduğu için utancından evine gidemediğini belirterek, "Biraz korktum. Karnemde 3 tane zayıfım vardı. Onun için eve gelemedim. Aslında korkmaktan çok utandığım için eve gelemedim. Çünkü babam beni bugüne kadar hiç dövmedi. Her zaman bana arkadaş gibi yol gösterdi. Daha önceki yıllarda karnemde zayıf notum yoktu. Bu yıl 3 tane zayıfım olunca eve gelmeye utandım" dedi. 

Karneyi aldıktan sonra eve gitmek yerine sokaklarda yaşamaya başladığına dikkat çeken Kaydu şunları söyledi:
"Cuma günü karneyi öğleden sonra aldım. Arkadaşlarla çarşıda gezdim. Ancak bir türlü eve gidemedim. Ev yerine Gülbahçesi Mahallesi'nde bulunan Hz Hüseyin Camii'ne giderek burada yattım. 7 gündür de gündüzleri çarşıda gezdim. Akşamları camide yattım. Cami olmazsa sokakta kalacaktım." 

Karnesi kötü olduğu için eve gelmediğine pişman olduğunu vurgulayan Kaydu, annesi ve babasının çok üzüldüğünü görünce eve dönmeye karar verdiğini kaydetti.
Anne Yıldız Kaydu (27), ise kendisinin oğluna sürekli okuması için nasihat ettiğini babasının inşaatlarda çalışarak kendisini okutmaya çalıştığını belirterek, "Oğluma bu zamana kadar hiç kötü söz söylemedim. Ona sadece 'bizim rezilliğimizi görüyorsun, sende oku adam ol memur ol' dedim. Biz hep onun iyiliğini düşündük" diye konuştu. 

Oğlunun 7 gün sonunda tekrar eve gelmesiyle yüzü gülen anne Kaydu, çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Mahsun'u 7 gün sonra karşımda görünce sevinçten bayılacaktım. Bir haftadır, ne yatabildim. Ne yemek yiyebildim. Mahsun'un odasına giriyordum. Ders çalışma masasına bakıp ağlıyordum. Mahsun bulunmazsa bu masaya bakamam bunu atacağım dedim. Annem 'yok kızım atma Mahsun eve geri gelecek' dedi. Annemin dediği gibi oldu Mahsun geri geldi. Çok mutluyum. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın" diyerek gözyaşlarını
tutamadı. 

Baba Alaaddin Kaydu ise oğlunu çarşıda bir arkadaşının gördüğünü ve kendisini aradığını daha sonra oğlunu takip etmeye başladıklarını anlatarak, "Baktık ki çarşıda gezdikten sonra camiye geldi. Camide yanına gidip 'oğlum ne yapıyorsun neden eve gelmiyorsun' dedim. Bana sarılıp ağladı ben de ağladım. Sonra alıp eve getirdim. Şimdi çok mutluyum. Ortam çok bozuk onun hayatından endişe ediyordum" dedi.
Baba Kaydu, oğlunu bulduğu için çok sevinçli olduğunu, tekrar bir evlat kazandığını ifade etti. 

Mahsun Kaydu'nun 12 yaşındaki kız kardeşi Bahar Kaydu ise ağabeyi eve döndüğü için çok sevinçli olduğunu söyledi. Mahsun Kaydu, anne, baba ve kardeşleriyle birlikte 7 günün hasretini giderdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 11:14:10
Güncelleme :30 Ocak 2009 Cuma 11:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?