3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kirişçi'den birlik çağrısı

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişci, yaş meyve sebze üreticilerinin birlik çatısı altında biraraya gelerek ürünlerini daha iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Kirişci, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yıllık 50 milyon ton yaş sebze ve meyve üretildiğini bunun 10 milyon tonunun Halden geçtiğini geriye kalan 40 milyon tonun nerede tüketildiğinin bilinmediğini belirterek, "Burada portakal para etmiyor. Sokağa dökenler, aynı zamanda bizim o portakalı Ankara'da kilosunu 2 YTL'ye aldığımızı bilmiyor mu? Bunda gariplik yok mu?. 'Üretiyorum, alıcı ayağıma gelsin' demek olmaz. Araştırma-geliştirme yok, patent yok, markalaşma yok. Ağ oluşturmamız lazım. Üretmek problem değil, mesele tüketiciye ulaştırmak. Bu nedenle yaş sebze ve meyve üreticileri 'birlik' kursun. Bunun için kanun çıkarıldı. Kendilerine her türlü kolaylık sağlanacak" diye konuştu.

Metro marketlerin birlik olarak dünyanın her yanına yayıldığını örnek gösteren Kirişci "Almanya'da 35-40 kişi birleşiyor. Metro marketi kuruyor. Şimdi bakın, dünyanın her tarafından market ağları var. Biz, üreticilerimizden bunu istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 11:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?