3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kırmızı başlıklı kız sergisi

Adana'da Heykeltıraş Bülent Harputlu, Türkiye'nin işsizlik ve türban sorununa dikkat çekmek amacıyla "Büyüklere Masallar" konsepti içinde kırmızı başlıklı kız ve işsiz pamuk prenses heykel sergisi açtı.

Harputlu, Adana Büyükşehir Belediyesi yanındaki Abidin Dino Parkı önünde açtığı, "Kırmızı Başlıklı Kız, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" adlı heykel sergisinde, Türkiye'nin işsizlik ve türban sorununu anlatmaya çalıştı. "Kırmızı başlıklı kız" heykellerine türban takarak, son günlerdeki türban tartışmasına dikkat çeken Harputlu, "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" heykellerinin üzerine de "Üniversite bitirdim, master yaptım, İngilizcem iyi, bilgisayar biliyorum, işsizim" yazısı astı.

Heykellerin, Türkiye gerçeğini ortaya koyduğunu belirten Harputlu, demokrasiden ve özgürlükten bahsedilen bir yerde türbanın serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Harputlu, Türkiye'nin İran ya da başka bir Müslüman ülke gibi olmasının çok zor ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin çok güçlü olduğunu vurguladı.
Kaldırımdan geçen ve sergiyi gezen vatandaşlar ise türban konusunda ikiye bölündü.

Bu arada, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden gelen bir ekip, heykeltıraşın eyleminin izinsiz olduğunu ve kaldırım işgali yaptığı için sergideki eserlerin kaldırılmasını istedi. Ancak Bülent Harputlu savcılıkta izin aldığını gerekirse belediyeden de izin alabileceğini söylemesi üzerine zabıta ekipleri sergiyi kaldırmaktan vazgeçti.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 15:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?