3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kırmızı çamaşırda yüzde 50 indirim

Tüm dünyada yeni yıla girerken şans getirdiğine inanılan kımızı iç çamaşırına yapılan yüzde 50 indirim, satışları yüzde 100 artırdı.

Adana'da bir firma, kadınların kırmızı iç çamaşırının uğur getirdiğine inanılmasını fırsata dönüştürmek için yüzde 50 indirim yaptı. İç giyim üzerine satış yapan işletme sahibi Sezer Kervan, yılbaşı öncesi bayramda yaşanmayan hareketliliğin yaşandığını belirterek, "Kadınlar arasında yılbaşı gecesi hindi yemek nasıl adettense kırmızı iç çamaşır giymek de o hale geldi. Yeni yıla girerken kırmızı iç çamaşır giyme geleneği son yıllarda genci yaşlısı, erkeği kadını herkes tarafından uygulanır oldu. En lüks mağazaların vitrinlerinden tutun da semt pazarlarına kadar her yerde kırmızı iç çamaşır görmek mümkün. Kadınlar özellikle dantelli, taşlı kırmızı iç çamaşırı arıyor. Biz yaşanan durgunluk ve kadınların kırmızı iç çamaşır düşkünlüğünü fırsata çevirmek için yüzde 50 indirim yaptık" dedi.

Kadınların "Yeni don giy ki, yeni yılda donanasın" felsefesinden hareketle yayılan yeni yılda yeni kırmızı iç çamaşır geleneğinin, kırmızı rengin şans getireceğine inanıldığı için özellikle kırmızı tercih edilerek uygulandığına dikkat çeken Kervan, şunları kaydetti:

"Yılbaşı gecesi giyildiğinde şans ve bereket getireceğine inanılan kırmızı iç çamaşırlarının fiyatları semt pazarlarında 1 YTL'den başlıyor. Mağazalarda ise fiyatlar markalarına ve çeşitlerine göre değişiyor. Bizde 5 YTL'ye kadar iç çamaşır bulmak mümkün. En pahalı iç çamaşır ise 50 YTL."

Yeni yıla girerken giyildiğinde şans getireceğine inanılan kırmızı renkteki iç çamaşırlarının satışında yapılan yüzde 50 indirimden dolayı, yaklaşan yılbaşı öncesi satışların ikiye katlandığını vurgulayan Kervan, "Kırmızı renkli iç çamaşırları için çok sayıda firma, özel koleksiyon ve katalog hazırladı. İç çamaşırı üretimi yapan firmalar, bugünlerde üretim modellerinde kırmızı renge ağırlık vermeye başladı. Kadınlar için kırmızı renkte takımlar hazırlamalarının yanında erkekler için de kırmızı renkte bokserlerin üretimini de ihmal etmiyorlar. Özellikle son 10 yıldır bu ilgi artarak devam ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?