29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kırmızı güllü kapkaççı yakalandı

ADANA’da elinde kırmızı gülle durakta bekleyip, otobüse binen 27 yaşındaki Esin B.'nin çantasındaki cep telefonunu çalarken kendisine müdahale eden bir vatandaşı bıçaklayan 32 yaşındaki Abdulkadir İ., yakalandı.

İddiaya göre, hastanede muayene olan kayınvalidesi Fatma B. ile birlikte evlerine dönen Esin B., Hastaneler Kavşağı’ndaki durakta otobüs beklemeye başladı. Bu sırada, durakta elinde tek bir kırmızı gülle bekleyen ve şüphe çekmeyen hırsızlık suçundan sabıkalı Abdulkadir İ., Esin B.’nin omuzuna asılı olan çantasından cep telefonunu çaldı.

Hırsızlığı fark etmeyen Esin B. ile kayınvalidesi gelen otobüse binip ayrılırken, olayı gören 31 yaşındaki Mutlu Ö. zanlıya müdahale etti. İ. kaçmaya çalışırken, Ö. de peşinden koşarak zanlıyı yakalamak istedi.

Zanlı Abdulkadir İ. ile Mutlu Ö. arasında arbede yaşandı. Ö.’nün elinden kurtulmak isteyen İ., boğuşma sırasında cebinden çıkarttığı bıçakla genç adamı yaraladıktan sonra telefonu da atarak kaçmayı başardı. Sağ bacağından yaralanan Mutlu Ö., olay yerine çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede tedavisi tamamlanan Mutlu Ö., ifade vermek için polis merkezine götürülürken, “Elinde kırmızı gül bulunan hırsız kadının çantasından telefonu alıp kaçmaya çalıştı. Ben de yakalamak için peşinden koştum. Yakalayıp boğuşurken bıçakladı” dedi.

Olay yerindeki vatandaşların verdiği eşkal üzerine harekete geçen polis ekipleri zanlıyı, hastaneler kavşağında yakaladı. Abdulkadir İ. cebinden ucu kanlı bıçakla gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen zanlı, görgü tanıkları tarafından da teşhis edildi.

OTOBÜSTE FARK ETTİ

Otobüse bindikten bir süre sonra telefonun çalındığı fark eden Esin B. ile kayınvalidesi Fatma B. polis merkezine geldi. Telefonu çalan İ.’nin yakalanıp, müdahale eden Ö.’nün de yaralandığını öğrenen Fatma B., “Biz otobüse bindikten sonra durakta hareketlilik olduğunu gördük. Esin de bana ‘anne iyi ki binmişiz, bak kavga çıktı’ dedi. Telefonun çalındığından ve olay çıktığından hiç haberimiz yoktu. Bir süre sonra gelinim telefonun olmadığını fark etti. Tekrar durağa gittiğimizde olayı öğrendik. Sonra da buraya geldik” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 12:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.ergazadana.com IP: 85.104.217.xxx Tarih : 15.02.2007 17:14:51
Bu kapkaç olayları daha çok artacak çünkü doğru dürüst ceza alan yokki. İyi kötü ceza alan yargıtaya gidiyor onlardada dosyalar kabarık sonuçlanmadan zaman aşımından gidiyor. Allah vatandaşın yardımcısı olsun. Böyle bir neslin yetişmesinde emeği olanlarıda kahretsin. Dinsiz imansız maneviyatsız nesil isteyenlere ithaf olunur.