4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kısa Film yarışması sonuçları

16. Altın Koza Film Festivali Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması sonuçları açıklandı.


Ülke çapındaki Güzel Sanatlar ve İletişim Fakülteleri'nin sinema bölümlerinde okuyan öğrencilerin katıldığı Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'na bu yıl kurmaca dalında 78, deneysel dalında 23, belgesel dalında 20 ve canlandırma dalında 13 eserle başvuruldu.


Yönetmen Handan İpekçi, oyuncu Ahmet Kural, sinema yazarı Senem Aytaç, kurgucu Ulaş Cihan Şimşek ve görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış'ın yer aldığı jüri tarafından değerlendirilen yarışmada, 'En İyi Kurmaca Film' ödülünü "Oktan Bir Aşk Hikayesi" ve "Sapak" isimli filmler aldı. 'Dijital Film Akademisi Eğitim Bursu' ödülünü ise Selçuk Üniversitesi'nden Mehmet Güven'in "Ateş Böcekleri" isimli filmi kazandı.


'En İyi Belgesel Film' ödülünü Ankara Üniversitesi'nden Özge Doğan'ın "Oyunbozan" isimli filmi aldı. 'Dijital Film Akademisi Eğitim Bursu' ödülünü ise Anadolu Üniversitesi'nden Nurullah Dinçer'in "Özgürlüğe Mahkum" isimli filmi aldı. 'En iyi Canlandırma' ödülünü Bilgi Üniversitesi'nden Özlem Akın'ın "Gemeınschaft" alırken, 'Dijital Film Akademisi Eğitim Bursu' ödülüne Anadolu Üniversitesi'nden Murat Yasin'in "Mukavva Senden Sıcak Baba" isimli filmi layık görüldü. 'En İyi Deneysel Film' ödülünü ise Bilgi Üniversitesi'nden Efe Conker'in "Geri Dönüşüm Günlüğü" isimli filmi aldı. 'Dijital Film Akademisi Eğitim Bursu' ödülü ise "Salıncak" isimli filmiyle Mersin Üniversitesi'nden Bilal Çakay'a verildi.


Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda; 'En İyi Kurmaca Film' ödülü, "Çünkü Bazı Şeyler Var ki Hiç Unutulamaz" isimli eserle İspanya'dan Lucas Figueroa'a verildi. 'En İyi Belgesel Film' ödülü yine İspanya'dan "Harraga" isimli filmiyle Eva Patricia Fernandez'in oldu. 'En İyi Canlandırma Film' ödülünü ise Yunanistan'dan "Lilly" isimli film aldı. 'Kurmaca Jüri Özel Ödülü'nü Türkiye'den "The Pink Cow" isimli filmle Onur Gürsoy alırken, 'Belgesel Jüri Özel Ödülü'nü ise "Film Çekmek Mi İsterdin" filmiyle İsrail'den Gali Weintraub aldı. 'Deneysel Jüri Özel Ödülü'ne ise "Dilber'in Düğünü" isimli filmiyle Türkiye'den Burkay Doğan layık görüldü.

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 14:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?