5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Kısırlaştır, aşılat ve yaşat

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin (DOHAYKO) ortaklaşa düzenledikleri ''Kısırlaştır, Aşılat ve Yaşat Kampanyası'' başladı.
Büyükşehir Belediyesi Veteriner Müdürü İbrahim Gannemoğlu, DOHAYKO yöneticileriyle hayvan barınağında basın toplantısı düzenleyerek hedeflerini anlattı. Gannemoğlu, kentteki yaklaşık 10 bin köpeği, 5 yıl içinde barınakta ücretsiz kısırlaştırıp, aşılamayla yaşatacaklarını söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, yıllardır 2'si veteriner 12 görevliyle hizmet veren, 10 dönüm arazi üzerindeki barınakta, sakat ve hasta köpeklerin rehabilite edildiğini ifade eden Gannemoğlu, kent sokaklarında 5 yıl sonra rehabilite edilmeyen köpek kalmayacak. Görevlilerimizin toplayarak barınağa getirdiği köpekler, veteriner hekimlerimiz tarafından kısırlaştırılıyor, ayrıca aşı ve küpeleri takılarak yaşamlarını sürdürmeleri sağlanıyor'' diye konuştu.
Türkiye'de ilk kez belediyeler, Veteriner Hekimleri Odası ve sivil toplum örgütleri işbirliğiyle her yıl 2 bin köpeğin ücretsiz kısırlaştırılacağına dikkat çeken DOHAYKO Genel Sekreteri ve Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güçbirliği (HAYTAP) Sözcüsü Nesrin Çıtırık ise vatandaşları bilinçlendirerek kampanyayı ilçe, belde ve köylere kadar yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 19:37:39
Güncelleme :23 Temmuz 2005 Cumartesi 15:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?