4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kıskanç eşcinselden sevgiliye 7 kurşun

Adana’da, homoseksüel bir mühendis, erkek sevgilisini, kendisini başkasıyla aldattığı gerekçesiyle tabancayla vurarak öldürdü. Başında 5 ve vücudunda 2 kurşun tespit edilen Çoban’ın, torbaya konularak başka bir odaya taşındığı belirlendi.

Olay, Sümer Mahallesi Bülent Angın Bulvarı üzerindeki Site Apartmanı A Blok 23 numarada meydana geldi. Adana’da bir mankenlik ajansında çalışan Ömer Çoban (19) eve dönmeyince, ailesi polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Aramalara rağmen Ömer Çoban’a ulaşamayan yakınları, Çoban’ın bir süredir görüştüğü ve zaman zaman da evinde kaldığı Melik Ejder D.’den (45) şüphelendi. Köy Hizmetleri’nde görev yapan mühendis Melik Ejder D., kendisini arayan gencin ailesine, Ömer Çoban’ın 15 gün kafasını dinleyeceğini, kimsenin kendisini rahatsız etmesini istemediğini söyledi. Çoban’ın yakınları, Melik Ejder D.’ye telefonla ulaşıp tekrar yerini sorduklarında ise beklemedikleri bir yanıtla karşılaştı. Melik Ejder D., Ömer Çoban’ı öldürdüğünü ve kendi evinde sakladığını anlattı. Bu konuşmanın ardından polis, Melik Ejder D.’nin evine gelerek kapıyı çilingir yardımıyla açtığında tabancayla öldürülen Çoban’ın cesediyle karşılaştı. Melik Ejder D., bir süredir tedavi gördüğü Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yakalanarak gözaltına alındı.

Mühendis Ejder D.’nin görüşme bahanesiyle evine çağırdığı Ömer Çoban’ı, ilişki esnasında öldürdüğü öne sürülürken, polis evde yaptığı aramada kanlı çamaşırlar ve video kaset ele geçirdi. Başında 5 ve vücudunda 2 kurşun tespit edilen Çoban’ın, öldürüldükten sonra torbaya konularak başka bir odaya taşındığı belirlendi.

Öte yandan, polis olayla ilgili cinayet mahallinde çalışmalarını sürdürürken Çoban’ın yakınları sinir krizleri geçirdi. Çoban’ın cesedi, Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Ejder D., Ömer Çoban’ı kıskandığı için öldürdüğünü söyledi. Melik Ejder D., "Ben homoseksüelim, kendisi de homoseksüeldi ama beni aldatıyordu. Pişman değilim, bugün de olsa aynısını yaparım" dedi.

Cinayetin 3 gün önce işlendiği tahmin edilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 13:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?