5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Kıskanç eşcinsele müebbet istemi

Adana’da, yaklaşık 1.5 yıl önce tanışıp, para karşılığı eşcinsel ilişkiye girdiği amatör mankeni, başka erkeklerle ilişkisi olduğu için kıskanıp öldürdüğü iddia edilen inşaat mühendisinin, TCK’nın 450/4 maddesine göre müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada amatör manken Ömer Çoban’ı (19) başka erkeklerle ilişkisi olduğu için ödürdüğü iddia edilen sanık Maliki Ejder Boyar (45), cinayeti işlediğini kabul ederek şunları söyledi:

"Ömer dünyada en çok sevdiğim ve kıskandığım insandı. Kendisiyle ilişkiye giriyordum. Bunun karşılığında olay tarihine kadar 20 milyara yakın masrafım oldu. Benimle 5 dakikalık birliktelik için 30 milyon alıyordu. Aynı parayı veren kişilerle saatlerce kalıyordu. Bunu içime sindiremedim. Olay tarihinde evime çağırdım ve eniştemin evinden aldığım silahla öldürdüm. Ruh Sağlığı Hastanesi’nde birkaç kez tedavi oldum."

Bu arada suç delillerini gizlemekten yargılanan silahın sahibi tutuksuz sanık Yüksel Eker de iddiayı kabul etmeyerek beratini istedi. Oğulları öldürülen anne Sunay K. ile baba Mustafa Ç. ise sanığın cezalandırılmasını istedi.

Cinayeti polise bildiren Adana Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi psikiyatri uzmanlarından Bülent Demirbek, hasta ve doktor arasındaki sırların verilmesi konusunda hastanın ileride tazminat talebi hakkının doğabileceğini belirterek, M. Ejder Boyar’dan izin istedi. Sanığın iznini alan doktor, "Bana birini öldürdüğünü söyledi. Diğer hastalarda olan hezeyan sandım. Daha sonra olayın gerçek olduğunu, anlayınca polise haber verdim" dedi.

Mahkeme, tutuklu sanığın, cezai ehliyetinin olup olmadığın belirlenmesi için Adana Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 3 hafta müşahede altında tutulmasına karar verildi.
Cinayet, 10 Ocak 2005 günü Sümer Mahallesi Bülent Angın Bulvarı Site Apartmanı A Blok Kat 7’de meydana gelmişti. İnşaat mühendisi Boyar, mankenlik yarışmasında tanışıp birlikte olmaya başladığı Ömer Çoban ile para karşılığında ilişkiye girmeye başladı. Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde "İki Uçlu Manik" tedavisi gören Boyar, internetteki yazışmalardan Ömer Çoban’ın başka kişilerle ilişkiye girdiğini öğrenince, kıskançlık krizleri geçirmeye başladı. Plan yapan sanık, evine çağırdığı Ömer Çoban’ı 14 kez ateş ederek tabancayla öldürdü ve poşetlere sararak yatağın altına gizledi. Olaydan 2 gün sonra doktora giden sanık, cinayet işlediğini itiraf etti. Cinayetin doğru olduğunu anlayan doktoru, polisi çağırarak sanığı teslim etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 18:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?