29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kışlıklarda erken indirim!

Firmalar, her yıl ocak ayının ilk haftasında başlattıkları kış indirimini, piyasadaki durgunluğu aşmak için 3 hafta öne aldı.

Adana'da, aralarında ünlü markaların ürünlerini satanların da bulunduğu bazı mağazalar, yüzde 30 ile 50'ye varan indirimler yapmaya başladı. Yaklaşan kurban bayramı ve yılbaşı öncesi vitrinlerini “kış indirimine” başladık yazılarıyla süsleyen mağazalar, indirimlerin yanı sıra “bir alana bir bedava”, “150 YTL'lik alışverişe 50 YTL hediye kuponu” gibi promosyonlar uyguluyor.

Bazı mağazalar ise tüketiciyi çekebilmek için kredi kartına uzun vadeli taksit seçenekleri sunuyor.
Yeni Karamürsel Mağazası HSBC kredi kartıyla 150 YTL'lik alışveriş yapana 50 YTL hediye kuponu verirken, çocuk, erkek ve bayan reyonlarındaki ürünlerde yüzde 50'ye varan indirime gitti. Çetinkaya Giyim Mağazası ise giyim eşyalarını yüzde 30 ile 50 arasında indirimli satmaya başladı.

Kış indirimine başlayan mağazalardan Kiğılı'da, 2 gömlek 68 YTL, 2 pantolon 98, 2 takım elbise 458 YTL, 2 triko ise 88 YTL'den satışa sunuluyor.

Pierre Carden, Y-London gibi mağazalarda da bayram fırsatı olarak kışlık ürünlerde yüzde 50 indirim avantajı sunuluyor.

“DURGUNLUĞU AŞMAK İÇİN”

Adana Giyim Markaları Derneği (AGİMAD) Başkanı Hasan Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç yıl öncesine kadar indirimli satışların sadece mevsim sonlarında yapıldığını belirterek, “indirimi yılbaşı sonrası bekliyorduk. Ancak, firmalar piyasadaki durgunluğu aşmak ve ellerindeki stokları bitirmek için indirimi önceye aldı” dedi.

İndirimlerin piyasalara canlılık getireceğini anlatan Ayyıldız, mevsim başlarında az ürün alan tüketicilerin, bugünlerde daha çok alım yapmaya başlamasıyla birlikte mağazaların bir nebze de olsa rahatlayacağını bildirdi.

Ayyıldız, tüm önlemlere rağmen indirimli satışlarda başıboşluğun yaşanmaya devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Bir büyük mağazanın indirime gitmesinin ardından diğer mağazalar da rekabet için bunu takip ediyor. Daha sonra, indirimli satışların dozu kaçmaya başlıyor. Bu durum, indirimi ciddi yapan büyük firmalara zarar veriyor. İndirimde kalitesiz ürünler de piyasa sürüldüğünden fiyatlar oldukça aşağılara düşüyor.

Bunun önüne geçilmesi ve mevsim sonlarında yapılması için indirimli satışlar Ticaret Odalarının denetiminde gerçekleştirilmeli. Bu konuda TOBB'un hazırladığı yasanın da bir an önce çıkmasını ve indirimli satışlara çeki düzen verilmesini bekliyoruz.”

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 12:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?