2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kitap geliriyle sandalye aldı

Adana'da, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Anmak, "Seviyor muyum Nedir?" ve "Yüreğin Çehresi" adlı kitaplarının geliriyle satın aldığı 3 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere bağışladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kendisine "Halk Şairi" unvanı verilen Anmak, Yaprak Kınaevi'nde imza günü düzenledi. Anmak, imza gününde yaptığı konuşmada, ailesinin her zaman için kitap çalışmalarında yanında olduğunu belirterek, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Anmak, imza gününün düzenlenmesinde birçok kişinin katkıda bulunduğunu ifade ederek, "Böyle bir günde beni yalnız bırakmayan dostlarıma da şükranlarımı sunuyorum" dedi. Anmak, engelli bireylerin topluma kazandırılması için elinden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştığını dile getirerek, "Onların hayatı pencerenin arkasından değil, halkla iç içe olarak yaşamalarını sağlamalıyız. Bu konuda da herkesin sorumluluğu paylaşması gerekiyor" diye konuştu.

Daha sonra Enes Doğan, Bülent Avcı ve Sami Öksüz isimli bedensel engellilere tekerlekli sandalyeleri verildi. Sağlık sorunları nedeniyle imza gününe gelemeyen engellilerden Bülent Avcı ve Sami Öksüz'ün tekerlekli sandalyeleri yakınlarına teslim edildi. Annesiyle birlikte gelen minik Enes ise tekerlekli sandalyesine kavuşmanın heyecanını yaşıyordu.

Yerel sanatçı Ali Turaç da söylediği şarkılarla imza gününe ayrı bir renk kattı.

Kamu ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı kitap bağışlarıyla tanınan Anmak, şiirleriyle çeşitli platformlarda aldığı çok sayıda ödülle de biliniyor.

İmza gününe; Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap ve Çukurova Özürlüler Derneği (ÇÖZ-DER) Başkanı Ahmet Ataş ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 11:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?