2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kitap okumayanları protesto ettiler

Adana'da Sabancı Anadolu Tekstil Meslek Lisesi öğrencileri, kitap okuma alışkanlığının artmasına dikkat çekebilmek için okul önünde 5 saat kitap okuyarak eylem yaptı.

Atatürk Caddesi'nde bulunan okul önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, okul girişindeki basamaklara ve sandalyelere oturarak ellerindeki kitapları okudu. Edebiyat Öğretmeni Nazan Balcı, amaçlarının kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. İçerisinde bulunduğumuz haftanın "44. Kütüphane Haftası" olduğunu hatırlatan Balcı, bu kapsamda düzenledikleri etkinliğin yararlı olacağına inandıklarını vurguladı. Okulda kitap okumayı seven yaklaşık 50 öğrenciyle bu etkinliği gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Balcı, şunları kaydetti.

"Bilgi toplumunu oluşturabilmek için kitap okuma alışkanlığının edinilmesini sağlamak ve ülkemizin kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kitap okuma etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, 'Boş zamanlarınızda kitap okumayın' diye bir slogan hazırladık. Bu sloganı kitabın sadece boş zamanlarda okunan bir uğraş olmadığına, her zaman her yerde okunabileceğine dikkati çekebilmek için hazırladık."

Öğrenciler ve edebiyat öğretmeni, kitap okumayanları yaklaşık 5 saat boyunca okulun merdivenlerinde kitap okuyarak protesto etti. "Kitap okudum dünyam değişti", "Boş zamanlarınızda kitap okumayınız" yazılı dövizleri taşıyan öğrenciler, hazırladıkları el ilanlarını vatandaşlara dağıttı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 14:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?