4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kitap ve Eğitim Fuarı açıldı

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ, Türkiye Yayıncılar Birliği ve Çukurova Fuarcılık AŞ'nin iş birliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altınkoza AŞ'nin katkılarıyla düzenlenen 2. Çukurova Kitap ve Eğitim Fuarı açıldı. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Adana Valisi İlhan Atış, ucuz bilgisayar satıldığında insanların mağazalara akın ettiğini belirterek, "Kitap fuarları açıldığında da on binlerce kişi dışarıda beklemeli" dedi.

Açılış töreninde, İsrail'e tepki göstermek amacıyla pankart açan iki gence izin almaları halinde kendilerinin de destek verebileceğini belirten Vali Atış, "Bu iki genç ellerindeki pankartı açarken çok sinirliydi. Sanki karşılarında onlardan farklı düşünen var gibi davrandılar. Bizden izin isteselerdi köşede pankartlarıyla tepkilerini gösterebilirlerdi. Biz de çocukların, kadınların, sivillerin öldürülmesini içten lanetliyoruz" diye konuştu.

Kentte fuar dolayısıyla hareketlilik yaşandığını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Adana'daki vatandaşlar bu haftayı kitap bayramı olarak kutluyor. Çukurova, edebiyatın ve sanatın ovasıdır" dedi.

Fuarın onur konuğu yazar Muzaffer İzgü de memleketi Adana'da olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Gazeteler, 'Okuyan kent şurası, burası' diyor ama en çok okuyan kent Adana'dır. Bu memleket Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Yılmaz Güney ve beni yetiştirmiştir" şeklinde konuştu.

Kitap okumanın önemine dikkat çeken TÜYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, "Kitap okur, yazılanları öğrenirsek hem bir daha kriz oluşturmamayı hem de krize dayanmayı öğreniriz. İnsanoğlu ancak edebiyatla, sanatla, bilimle, bilgiyle tahammül ve direnç kazanıyor. Bunun da tüm sırları kitaplarda" diye konuştu.

187 yayınevinin katıldığı, 9 gün sürecek fuarda söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 86 etkinlik düzenlenecek. İmza günlerinde yaklaşık 350 yazar okuyucularla buluşacak.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 18:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?