4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kız davasında 12 müebbet

Adana'nın Kozan ilçesinde, kız meselesinden çıkan kavgada, bir kişiyi darp ederek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 13 sanıktan 4'ü ağırlaştırılmış müebbet, 8'i de müebbet hapis cezasına çaptırılırken 1 kişi delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Adana'da otomobil galerisi sahibi Kenan Arslan'ın (28) 14 Nisan 2008 tarihinde darp edilmesinin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar Harun Öztürk, Abdullah Öztürk, Barbaros Mustafa Öztürk, Hüseyin Çeliker, Abidin Yılmaz, Sami Cereci, Baki Şimşek, Kenan Kurt, Serbest Mehmet Çilingir, Kemal Bolat ve Eren Halaçoğlu hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Ayşegül Karataş ve Esra Gün ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan sanık Harun Öztürk, kendisinin ve diğer iki ağabeyinin bu olayla ilgisinin bulunmadığını söyledi. Kendilerine iftira atıldığını iddia etti. Diğer sanıklarda iddiları kabul etmeyerek, beraatları istedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Harun Öztürk, Abdullah Öztürk, Barbaros Mustafa Öztürk ve Ayşegül Karataş'ın ağırlaştırılmış müebbet, Eren Halaçoğlu, Abidin Yılmaz, Sami Cereci, Baki Şimşek, Kenan Kurt, Serbest Mehmet Çilingir, Kemal Bolat ve Hüseyin Çeliker'in müebbet hapis cezasına mahkum edilmelerine, sanıklardan Esra Gün'ün ise delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?