2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kız Lisesi'ne nostaljik bina

Adana'da 10 yıl önce meydana gelen depremde tarihi binası hasar gören Kız Lisesi, nostaljik yeni binasına önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde kavuşacak.

Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaptığı açıklamada, 1998 yılında meydana gelen depremde hasar gören Kız Lisesi'nin, Atatürk Kız Meslek Lisesi'ne taşındığını belirterek, 77 yıllık geçmişe sahip olan ve çok sayıda önemli şahsiyet yetiştiren Kız Lisesi öğrencilerinin, taşındıkları Atatürk Kız Meslek Lisesi'nde yeterli derslik olmayınca sığınakta eğitim gördüklerini ve çok sıkıntı çektiklerini söyledi.

Gülsar, öğrencilerin 10 yıldır çektiği sıkıntıların Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki öğretmenevi inşaatı yanında temeli atılan okul binaları ile sona ereceğini belirterek, Kız Lisesi'nin bu yıl içinde tamamlanarak 2008-2009 döneminde eğitim-öğretime başlayacağını kaydetti.

6 yıldır bu okulun yapılması için çaba harcadıklarını hatırlatan Gülsar, 40 derslikli okulun maketini yaptırdıklarını ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sergilediklerini söyledi.
Atilla Gülsar, okul binasının tarihi Kız Lisesi'ne benzer şekilde yapılacağını belirterek, "Okulda konferans salonu, teknoloji odaları, bahçede futbol ve basketbol sahası yer alacak ve Toplam 7 milyon YTL'ye mal olacak" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 11:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülşah IP: 88.228.131.xxx Tarih : 15.02.2008 19:43:37

ben adana kız lisesinde okuyorum sonuda kendimize ait bi okulumuz olacak ama biz lise 3 lerin sadece bi yarım dönem okuma gibi bi şansları olacak keşke daha önce yapılsaydı bu kadar beklenmeseydi bizim şu anda beraber olduğumuz okulda bi kütphanemiz bile yok ben fen bölümü öğrencisiyim labratuvarımız olamdığı için deneyleri yapabilme gibi bir imkanımız yok