4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kızgın aile otobüs taşladı

Adana'da bir çocuk, çalıştığı işyerinden başka bir iş yerine malzeme taşırken yolda otobüsün altında kalarak feci şekilde can verdi.

Ölen çocuğun yakınları, otobüsü taş yağmuruna tutarken, polis, çıkan olayları bastırmakta zorlandı.
Edinilen bilgiye göre, 11 yaşındaki Hüseyin Günbey, merkez Seyhan ilçesi Saydam Caddesi'ndeki iş yerinden aldığı boyayı, merkez Yüreğir İlçesindeki Küçük Sanayi Sitesi'ne götürmek üzere bisikletiyle yola çıktı. Günbey, Regülatör Köprü Yüreğir çıkışındaki kavşağa geldiğinde, Akdeniz Mahallesi'nden ana yola çıkan Erol M. (39) yönetimindeki 01 J 0149 plakalı özel halk otobüsünün altında kaldı. Otobüsün tekerlekleri arasında başı sıkışan Günbey, olay yerinde feci şekilde can verdi. Ölen çocuğun bisikleti
yol kenarına fırlarken, taşıdığı kutudaki boya ise yola yayıldı. Kaza sonrası otobüsün şoförü gözaltına alınarak Köprübaşı Polis Merkezi'ne götürüldü. Cumhuriyet Savcısı da kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bu sırada kaza yerine ölen çocuğun yakınları geldi. Günbey'in otobüsün altındaki cansız bedenini gören yakınları sinir krizleri geçirdi. Ölen çocuğun yakınları bir anda otobüsü taş yağmuruna tuttu. Bir kişi ise ölen çocuğun bisikletini yerden kaldırarak otobüse vurmaya başladı.

Olay yerindeki
polis ekipleri, ölen çocuğun yakınlarını kontrol etmekte güçlük çekti. Ölen çocuğun yakınları, daha sonra olay yerinin yakınındaki 59 No'lu Seyhan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'ne zarar vermek istedi. Kooperatifte kimsenin bulunmaması çıkabilecek muhtemel olayların önüne geçti. Otobüse saldıran bir kişi ise kırılan camlar nedeniyle yaralandı. Yaralı, tedavisinin yapılması için çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Kaza yerinde toplanan vatandaşlar, yol üzerinde trafik ışığının bulunmadığını belirterek, "Otobüs şoförleri, 1 TL için insan hayatını hiçe sayıyorlar. Dakika ile çalışan otobüs şoförleri, geç kalmamak için son sürat gidiyorlar" diyerek kazaya tepki gösterdi.
Çocuğun cesedi, cenaze aracına bindirilerek, Adana Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 21:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?