29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kızılay vekaletle kurban kesecek

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay'ın, Kurban Bayramı'nda vekaletle kurban keseceğini ve etin kavurma yapılarak muhtaç insanlara 2.5 kilogramlık paketler halinde dağıtacağını belirtti.

Küçükali, Hilton Oteli'nde gerçekleştirelen "Türk Kızılayı Bölge Toplantısı" önce yaptığı basın toplantısında Türk Kızılayı'nın yaklaşık 140 yıldır dünyada ve Türkiye'de insan acısını dindirmek için ciddi faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Kızılay'ın Türk insanının merhamet elini dünyadaki yokluk ve yoksullukla uğraşan insanlara ulaştırdığını ifade eden Küçükali; 658 şube, 400 bini aşkın üye ve 1 milyon 175 bin gönüllüyle dünya insanına hizmet taşıyan gönüllülük ordusunun yeni faaliyetler içine girdiğini vurguladı. "Kurban Bayramı'nda vekaletle kurban kesimi ve zekat kampanyası düzenleyeceklerini, kampanyaya Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da destek verdiğini belirten Küçükali, ''Geçen yıl kendi bünyemizde gerçekleştirdiğimiz kurban kesim kampanyasında büyük başarı sağladık. Diyanet İşleri Başkanımız bizi ziyaret ederek, kampanyamızın bugüne kadar yapılmış olan en iyi, en ciddi, İslami şartlara en uygun, hijyenik şartlara uyulan ve amacına uygun olarak yapılan bir çalışma olduğunu söyledi. Dini
konuların otoritesi Diyanet İşleri Başkanlığımız'dır. Biz de bu destekle bu kampanyayı en doğru şekilde yürütebilmenin çalışmalarını yapıyoruz. Bu kapsamda 10 bölgede bu tür toplantılar yapacağız. Dini esaslara göre, kurban etlerinin paraya dönüştürülerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması söz konusu değil. Bu nedenle, kurbanların hijyenik şartlarda dini kurallara göre kesilip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayacağız'' dedi.

Kurban kesim bedelinin Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle yapılan teknik çalışma sonucu 240 YTL olarak belirlendiğini kaydeden Küçükali, kurban etlerinin tamamını kavurma aline getirerek, 2.5 kilogramlık paketler halinde şube başkanlıklarının belirleyeceği ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını, ayrıca kurban bağışlayan kişilere de 500'er gramlık paket gönderileceğini ifade etti.

Basın toplantısının ardından yapılan bölge toplantısı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 10:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?