4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kızılay'dan 'Mevlana Evleri'

KIZILAY'DAN 'MEVLANA EVLERİ'

Türk Kızılayı'nın çadırların yerlerini alması amacıyla hayata geçirdiği ve 'Mevlana Evleri' adını verdiği prefabrike evlerin tanıtımı Adana'da yapıldı.

Prefabrike evler, Kızılay Adana Şubesi'ne bağlı Akdeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde verilen davetle kamuoyuna tanıtıldı. Beş kişilik Kızılay ekibi, 2 dakika 45 saniye süren bir işlemle evleri hazır hale getirdi.

Kurulan prefabrike evlerde incelemelerde bulunan Adana Valisi İlhan Atış, Türk Kızılayı'nın sürekli olarak kendisini yenilediğini belirtti. Kızılay'ın yeni evlerle daha güçlü bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Atış, evlerin kurulumlarının kolay ve çadırlara göre çok daha kullanışlı olduğunu ifade ederek, ''Merkezimize şu an için 300 tane ev gönderildi. Ancak bu sayıyı bine çıkarmalıyız'' dedi.

Kızılay Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam ise Kızılay'ın din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin zorda kalan herkesin yardımına koştuğunu vurgulayarak, Mevlana düşüncesi ve hoşgörüsünden hareketle evlere, 'Mevlana Evleri' adını verdiklerini anlattı.

Sağlam, 3-5 dakika arasında kurulabilen ve elektrik donanımları bulunan evlerde 4 kişinin kalabileceğini kaydederek, "Prefabrike evler çadırların yerini alacaktır" diye konuştu.

KIZILAY'DAN 'MEVLANA EVLERİ'
KIZILAY'DAN 'MEVLANA EVLERİ'
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 16:02:03
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 21:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?