4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kızılay'dan tarım işçilerine yardım

KIZILAY'DAN TARIM İŞÇİLERİNE YARDIM

Kızılay Derneği Adana Şubesi, Karataş ilçesinde yağmur nedeniyle çadırları sular altında kalan tarım işçilerine gıda ve giysi yardımında bulundu.

Kızılay Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam, pamuk toplamak için Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen yaklaşık 250 kişinin yaşadığı Karataş’ta ki çadır kentin, aşırı yağışlar nedeniyle sular altında kaldığını ve perişan olan tarım işçilerine 2 saat içinde ulaştıklarını, 4 gün boyunca da onlara sıcak yemek, yatak ve battaniye yardımında bulunduklarını hatırlattı.

Bir kez daha buraya gelerek gıda, çocuklara ise mont dağıttıklarını belirten Sağlam, "Bu insanlar gerçekten muhtaç. Bu insanlar çok ağır koşullarda çalışıyor ve insan onuruna yakışmayan koşullarda ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bu ailelerin sağlık sorunu var, çocuklarının eğitim sorunu var, temizlik sorunu var, barınma ve beslenme gibi sorunları var. Biz, tarım işçilerinin daha insanca koşullarda yaşaması gerektiğini düşünüyoruz ve elimizden geldiği ölçüde de kendilerine yardımlarımızı ulaştıracağız" diye konuştu.

KIZILAY'DAN TARIM İŞÇİLERİNE YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 16:36:05
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 17:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?